מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון לחתול - גור מסוג פרסירחלי15/07/2009
שלום רב!
ברשותי חתול פרסי גור בצבע אפרסק בן חודשיים וחצי. הוא איתי כבר חודש ומתנהג למופת. יש לו ארגז צרכים והוא עושה את צרכיו בארגז מהיום הראשון שאצלי ומעולם לא עשה את צרכיו במקום אחר . הוא אוכל מזון לאונרדו סופר פרימיום ושותה מים טריים. החתול כמעטו ולא ע ושה מיאו. היום לראשונה מוקדם בבוקר שמעתי אותו עושה מיאו והוא נכנס לתוך המזנון ועשה שלולית של פיפי (צבע בהיר כמעט ללא ריח) . לאחר כמה שעות עשה שוב פיפי במקום אחר וגם ילל. חשוב לציין כי לא שונה מיקומו של הארגז והחתול רגיל לארגז ולחול שבארגז ולא שמתי שום דבר בסמוך לארגז, קרי, הכל נשאר כמו מהיום הראשון שהבאתי אותו. הייתי אצל וטרינר ונאמר לי שיכול להיות בעיה בדרכי השתן כמו כן נאמר לי ששלפוחית השתן שלו גדולה מידיי והמשך הטיפול הוא בדיקת שתן שאני עדיין לא הצלחתי לבצע כי לא עשה פיפי כבר כמה שעות ואף לא בארגז. כמו כן נאמר לי שיכולה להיות בעיית התנהגות.
וטרינר אחר שבדק את החתול אמר שיכול להיות שיש לו קריסטלים והוא יכול למות.
הוטרינרית לא הסכימה עם הוטרינר ואמרה שאין קריסטלים בגיל כזה ואם יש ממש נדיר והיא לא חושבת שיש לו.
אני לא יודעת מה לעשות מאחר ואף אחד לא נותן לי תשובה חד משמעית.
דבר נוסף: כמה חיסונים של מרובעת צריך לעשות כי אחד אומר לי 2 והשני 3. אני מבולבלת מאוד ודואגת. עזרי לי בבקשה.
תודה מראש.054-3453175
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בעיות בגור חתולים
ד''ר סמדר טל18/07/2009רחלי שלום,
צר לי לשמוע שאת חשה מבולבלת כל כך. לווטרינרים שונים יש דעות שונות ומאחר שרפואה וטרינרית אינה מדע מדויק ניתן לשמוע חוות דעת שונות.
בנוגע לחיסונים נהוג בחתולים לחסן בין פעמיים לשלוש פעמים. כלומר, חלק מהמרפאות בארץ נוהגות משטר של שני חיסונים וחלק של שלושה. לאחר מכן נהוג לחסן אחת לשנה בחיסון מרובע כחיסון דחף.
בנוגע לעניין השתן, מובן שזה לא נורמלי שחתול בגיל כזה לא ייתן שתן יום שלם. חשוב כמובן לפסול את האפשרות שהוא נתן שתן באזורים אחרים בבית מבלי שהבחנת בכך. כפי שנאמר לך הבעיה יכולה להיות התנהגותית או בעיית שתן- במקרים אלו ייתכנו בעיות אנטומיות או תפקודיות מולדות. במידה שקיים חשש לבעית שתן ניתן להקל על דיגום השתן באמצעות חול וטרינרי מיוחד שאינו סופג שתן ומגיע עם מבחנה לצורך דיגום.
קריסטלים בשתן כתוצאה מתזונה לקויה לא מתרחשים לרוב בגורים כה צעירים, אולם בעיות שתן כתוצאה מהרעלה או פגם מולד בהחלט ייתכנו.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)