פצע מוגלתי במרפק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע מוגלתי במרפק
    ליאורה
    25/07/2009

שלום רב,
    אני מקווה שההודעה לא נשלחת פעמיים - אך ליתר ביטחון -
    יש לי כלב בן 11, יש לו פצעים מוגלתיים בשתי המרפקים הקדמיים, כשברגל אחת המצב נראה מדאיג במיוחד, שכן המוגלה נראית בצבע אפור, העמיקה לעומק של 1/2 ס"מ לתוך הבשר, ומגירה נוזל (כנראה המוגלה). ניסיתי לנגב עם מגבונים ולחבוש כדי שהאזור לא יזדהם - אך ללא שינוי מיוחד במצב. האם יש יוד לכלבים? האם יש משחה חיצונית מומלצת לטיפול בעניין?
    אגב, המרפקים שלו תמיד היו משופשפים יחסית עם קליפת עור עבה שהחליפה כבר מזמן את הפרווה שהייתה שם. לפעמים הוא היה מלקק את המרפק באובססיביות והוטרינר אמר שזה תסכול - אך אף פעם זה לא ראינו את זה במצב כזה.
    אודה לכם אם תוכלו לסייע לי בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע מוגלתי במרפק

הוספת תגובה

• מוגלה במרפק

ד''ר קרן פרץ
    26/07/2009

ליאורה שלום,
    במידה שהכלב סובל מפצעים מוגלתיים מפרישים יש צורך בטיפול וטרינרי בפצעים אלו- כגון חיטוי, ניקוז ומתן אנטיביוטיקה.

בכלבים גדולים רבים יש נטייה לליקוק אובססיבי של המרפקים. חשוב לספק לכלב משטח רך שעליו יוכל לנוח- דבר זה מקטין את הלחץ על המפרקים, וכן לבדוק שהכלב אינו סובל מבעיות כלשהן.

דלקת פרקים ומחלות אחרות יכולות לגרום לכלב "להתעסק" בעצמו יותר מהרגיל. במידה שהכלב בריא לגמרי יש מקרים שבהם מוצדק טיפול בתרופות פסיכיאטריות אשר מפחיתות דפוסי התנהגות כפייתיים.

רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

ליאורה
    26/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו