צלקת בעין חתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקת בעין חתול
    לימור
    28/07/2009

שלום,
    אימצנו לאחרונה חתול רחוב כבן 4 חודשים. בשתי העינים שלו ישנן עכירות/צלקת. בעין אחת העכירות משמעותית יותר אך בשתיהן ניתן לראות מעין חוטים המחברים את הצלקת לפנים העין. החתול רואה בשתי העינים ובבדיקה אצל וטרינר אחד אובחן כצלקת ישנה. הוטרינרית שלנו בדקה ואמרה שהיא לא ראתה תופעה כזו ואנחנו מתוכננים להמשך בדיקה. בינתיים אני מודאגת. האם אתן מכירות תופעה כזו? האם יתכן והחתול הולך ומתעוור?
    תודה מראש
    לימור
    נ.ב. סמדר -אני לא יודעת אם את זוכרת אבל - Que מוסר ד"ש (זקן מאוד אבל עדין חי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צלקת בעין חתול

הוספת תגובה

• צלקת בעין

ד''ר סמדר טל
    28/07/2009

לימור שלום,
    תודה על הד"ש ואני מקווה שיוסיף עוד שנים רבות.

פעמים רבות גורי חתולים סובלים מבעיות עיניים ולעתים מתפתח בהן כיב. כאשר הכיב מחלים ישנה צלקת ולעתים זו נשארת לנצח. "החוטים" המובילים למרכז הצלקת יכולים להיות שרידים של הצלקת או כלי דם במידה שהתהליך עדיין בהחלמה.

במקרים כאלו כדאי לבצע בדיקת עיניים יסודית ואולי לשלב צביעת פלואורסצין כדי לוודא שאין כיב בעין, כלומר שהוא כבר החלים. במידה שיש כיב בעין הטיפול בעין אינטנסיווי למדי כדי למנוע את החמרתו.

מובן שייתכנו בעיות אחרות בעין הגורמות לעכירות, אולם קשה לנחש מה מתחולל בעין מבלי הסתכלות בה באמצעות אופתלמוסקופ.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו