2 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות
    יסמין
    12/08/2009

היי ותודה על העזרה!!!
    אני עובדת בחנות באזור תעשייה בשילת (בכניסה לעיר מודיעין) ובחודשיים האחרונים אני רואה כל הזמן גור כלבים מסתובב חופשי סמוך לכביש מהיר ולא פעם ראיתי אותו כמעט נדרס וכל פעם חשבתי שזה הסוף.
    התקשרתי לעיריית מודיעין והם טענו שהנושא לא באחריותם כי הכלב נמצא בכניסה למודיעין ולא בתוך מודיעין.
    לא ויתרתי ופניתי "לתנו לחיות" שם היו יותר נכונים לעזור אבל רק בתנאי שאני אלכוד אותו ואביא אותו אליהם.
    רציתי לתפוס אותו אבל אז התברר לי שהוא שייך לפועלים תאילנדים שגרים בסמוך לכביש וכנראה שהם לוקחים אותו כדיי שישמור להם על הקרוואנים אבל העניין הוא שהם לא מטפלים בו, הוא מסתובב חופשי וחשוף לסכנות כמו חום,נחשים וכבישים והשאלה שלי היא : האם מותר לי לקחת אותו מהם? כלומר הוא לא ממש שלהם ואני דואגת שמא יקרה לו משהו.
    מה עושים במצב כזה? אני בטוחה שאין לו שבב וסתם הם לקחו אותו כי הוא היה כלב רחוב וזה מסתדר להם טוב שבלילות הוא שומר על המקום..

ועוד דבר קטן..יש ברחוב שלי חתול ונראה שיש לו בעיה רצינית בעיניים.לפני כמה חודשים הן היו עוד פתוחות אבל אני רואה שהן ממש מתחילות להיסגר בעקבות דלקת עיניים,לפחות כך זה נראה..
    השאלה היא האם זה בסדר להשאיר אותו ככה..אנחנו גרים ברחוב די הומה..ממש על כביש דו סיטרי..האם חתולים שהם לא רואים טוב יכולים בעקרון להסתדר?אני נותנת לו לפעמים אוכל כשאני רואה אותו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• ?

יסמין
    14/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור כלבים וחתול

ד''ר קרן פרץ
    14/08/2009

לגבי הכלב- אם לכלב יש בעלים ובהנחה שהם מטפלים בו כראוי ודאי שאינך יכולה לקחת אותו. במידה ולכלב אין באמת בעלים צריך לנסות למצוא לו בית או מקום הולם להיות בו רחוק מסכנות. אם העירייה אינה מוכנה/ יכולה לעזור במקרה כזה באמת ניתן להעזר באגודות למיניהן (למרות שלעיתים קרובות גם הן מאוד עמוסות).
    לגבי החתול- חתולים פעמים רבות יכולים להסתדר עם עין אחת ולחיות חיים לא רעים בכלל. במקרה של עיוורון ואיבוד ראייה בשתי העיניים המצב קצת יותר בעייתי לחתול רחוב. חתול ביתי יכול להסתדר מצוין ללא ראיה, אך לחתול רחוב יש יותר סכנות וסיכויים להיפגע. אם זה אפשרי אני ממליצה לנסות לקחת אותו לוטרינר בהקדם שיבדוק האם הוא רואה ולקבל טיפול מתאים. אם הוא מתקרב אליך ונותן לך להאכיל אותו יש סיכוי שגם יתן לך לטפל בעיניו ובכך יש סיכוי אולי להציל לו את הראייה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יסמין את יכולה ליצור אותי קשר

נועה
    16/08/2009

אני מעמותת כולו - לב וברצוני לסייע לך עם הכלב

054-4918911

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו