מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גולדנית מתגרדתגלי20/08/2009
שלום,
הכלבה שלי גולדנית גזעית בת חמישה חודשים מאז שהיא גורה היא כל הזמנת מתגרדת , נושכת את עצמה בזנב ומאחורי הגב נשיכות קנות וגם את כפות הרגליים.
היא גם מרבה ללקק את עצמה באיבר המין בבטן וברגליים.
החלפתי לה את כל סוגי המזון ובסוף גם חודש שאני מאכילה אותה במזון היפואלרגני של יוקונובה.
אך זה לא עוזר, נראה לך שזו לא תגובה אלרגית אלא משהו התנהגותי?
אם זה אלרגי איך אני מגלה למה?
אני מפחדת שבסוף יהיו לה קרחות ונשירת שיער במקומות שהיא מתלקקת ומגרדת.
תןדה רבה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים
ד''ר קרן פרץ26/08/2009קשה לומר רק מהתאור שלך האם מדובר באלרגיה או משהו אחר.
הסיבה הכי שכיחה לגירודים בכלבים הינה פרעושים. מסיבה זו חשוב מאוד לטפל כנגד פרעושים באופן תדיר וקבוע, אני ממליצה על השימוש באמפולות פעםבחודש. צריך לקחת בחשבון שאם את רוחצת את הכלבה זה יכול לפגוע ביעילות החומר ולכן מומלץ לחכות 48-72 שעות בין רחיצה לטיפול האמפולה כנגד פרעושים.
אלרגיה למזון גם כן עלולה לבוא לידי ביטוי בגירודים למיניהם, לעיתים גם מלווה דלקת אוזניים. רגישות היתר לרוב נובעת מחשיפה לאחד מהרכיבים העיקריים המרכיבים את הדיאטה כמו למשל בקר, עוף, תירס וכו'. על מנת לדעת אם בעל החיים שלנו אכן סובל מאלרגיה למזון יש להחליף לו את האוכל למזון היפואלרגני המכיל בתוכו רכיבים שבעל החיים לעולם לא נחשף אליהם. יש לתת לו לאכול אך ורק את מזון זה לתקופה של 2-3 חודשים. בתום התקופה, במידה והסימנים נעלמו יש לחזור ולהאכיל את הכלב במזון הקודם ולראות אם סימני הגירוד חוזרים. אם הסימנים חוזרים ככל הנראה מדובר באלרגיה למזון ואז יש לחזור ולהאכיל את המזון ההיפואלרגני לכל החיים.
אלרגיה נוספת בכלבים הינה אטופי. זוהי אלרגייה של העור, הנגרמת על ידי תגובת יתר של המערכת החיסונית של חיית המחמד לאלרגנים בסביבה, כגון: עובש, קרדית אבק הבית. הסממנים לדלקת עור אטופית מופיעים, בדרך כלל, בשנתיים הראשונות לחייה, ומתבטאים על ידי ליקוק וניקוי יתר של הפרווה, ליקוק וכרסום כפות הרגליים, הבטן והאחוריים.
הסממנים לאלרגייה לפרעושים, אלרגייה למזון, ונגיעות בטפילים עלולים לחקות את סממני דלקת העור האטופית ולעתים, קשה להבדיל ביניהם. מכאן, שעל מנת למצוא את מקור האלרגיה, יש לשלול את שאר המקורות האפשריים: לנטרל את בעל החיים מפרעושים, מטפילים, ולשנות את תזונתו. רק לאחר ששללנו גורמים אלו, נוכל לערוך מבחן רגישות לקרדית אבק הבית, עובשים והאבקות צמחים ולקבוע את הגורם לאלרגיה ולטפל בו.
במקרה של כלבתך יש לוודא שהיא מטופלת באופן מלא לפרעושים ואם היא אוכלת מזון היפואלרגני מותרלה לאכול רק אותו ולא לקבל שום דבר אחר מלבד זה.
במידה והיא מאוד מתגרדת כדאי לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר שיוכל לתת לה טיפול מתאים ולכוון אתכם לכיוון של מקור הבעיהץ
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי גולדנית מתגרדת
גלי27/08/2009ד"ר פרץ תודה רבה על התשובה המפורטת.
יש לי שאלה נוספת האם בתקופה זו מותר לי לתת לכלבה עצמות מעור פרה ואוזניים של פרה או חזיר?
כי אז יש לי בעיה שאין לי עם מה לתת לה להתעסק....................
שאלה נוספת מכיוון שאין חטיפים היפואלרגנים והכל עם בשר מה אני יכולה לתת לה כצ'ופר מהאוכל שלנו על מנת לאלף אותה.
האם גבינה צהובה זה בסדר? או שיש לה רעיון נוסף
תודה על הכל,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון היפואלרגני
ד''ר קרן פרץ31/08/2009בזמן הטיפול במזון היפואלרגני מותר לתת אך ורק את מזון זה.כצ'ופר לאילוף את יכולה לקנות שימורים של מזון היפואלרגני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)