מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארנבים-שאלה כלליתניב12/10/2009
בס"ד
שלום רב,
קיבלתי עבודה לחופש לעשות
על חיה שאני רוצה...
בחרתי לעשות על ארנבים...
יש שאלה אחת כללית שאני לא
יודע בוודאות מה לכתוב מה,
ואני גם יודע שזה לא קשור
לוטרינריה,או לפורום זה .אז אני מצטער
על ההטרדה ואני מודה לאילו שיטרחו לענות לי
על שאלה כזו.
לפי מה שהבנתי ארנבים חיים
באופן טבעי בכל היבשות,פרט
לאוסטרליה ולאנטארקטיקה...
לפי מה שהבנתי אנשים הביאו
לאוסטרליה ארנבים ועכשיו הם כן חיים שם...
לגבי אנטארקטיקה אני ממש לא בטוח...
חיפשתי על זה מידע ומצאתי על זה מידע ממש מועט:
1.בניגוד לטונדרה הארקטית, הטונדרה האנטארקטית חסרת יונקים גדולים, בעיקר עקב בידודה הפיזי מיבשות אחרות. יונקים ימיים ועופות ימיים, בהם שחפים ופינגווינים מקננים באזורי החוף, ויונקים קטנים כמו ארנבים וחתולים נצפו באיים התת-אנטארקטיים.
הצומח והחי באנטארקטיקה והאיים האנטארקטיים (מדרום לקו רוחב דרומי 60º) מוגנים על ידי האמנה האנטארקטית.
2.קוֹטבֵי כַּדוּר הָאָרֶץ – הַצפוֹני והַדרוֹמי – הֵם הַמקוֹמוֹת הַקָרים בּיוֹתֵר בָּעוֹלָם. לַמרוֹת הַקוֹר הַמַקפּיא, מֵי הַקֶרַח והָרוּחוֹת הַנוֹרָאוֹת, בַּעֲלֵי חַיים וּצמָחים רַבּים חַיים בִּסביבוֹת הַקטָבים ולא נמצָאים בּשוּם מָקוֹם אַחֵר בָּעוֹלָם. הֵם שׂוֹרדים הוֹדוֹת לַהַתאָמָה שֶעָבַר גוּפָם לַתנָאים הַקָשים. הַצמָחים נמוּכים, כּדֵי להִתגוֹנֵן מִפּנֵי הָרוּחוֹת הַקָרוֹת, והֵם מַשלימים אֶת מַחֲזוֹר חַיֵיהֶם בּמֶשֶׁך הַשָבוּעוֹת הַספוּרים שֶל הַקַיִץ. גַם בַּעֲלֵי הַחַיים שֶל הַקוֹטֶב עָברוּ הַתאָמָה לִתנָאֵי הַקוֹר; לַאֲחָדים פַּרוָוה אוֹ כּסוּת נוֹצוֹת עָבָה; לָאֲחֵרים שִכבַת שוּמָן תַת-עוֹרית לשימוּר חוֹם הַגוּף. בַּעֲלֵי הַחַיים הַגדוֹלים בּיוֹתֵר, הַלִווייתָנים, מסַיירים בּמֵי הַקוֹטֶב הַדרוֹמי (אַנטאַרקטיקָה). הַדוֹב הַגָדוֹל בּיוֹתֵר, דוֹב הַקוֹטֶב, חַי בָּאֵזוֹר הָאַרקטי בּקִרבַת הַקוֹטֶב הַצפוֹני. בַּעֲלֵי חַיים חַמֵי דָם נוֹסָפים חַיים שָׁם, בֵּינֵיהֶם זאֵבים, שוּעָלים, אַיילֵי צָפוֹן, אַרנָבוֹת ולֶמוּסים. רַבּוֹת מֵחַיוֹת הַקוֹטֶב לבָנוֹת, להַסוָואָה עַל הַקֶרַח. הַיַמים הַקָרים אַף הֵם מלֵאֵי חַיים, בּעיקָר בַּקַיִץ. זִרמֵי הָאוֹקיָינוֹס סביב אַנטאַרקטיקָה מביאים חוֹמרֵי מָזוֹן מֵהַמַעֲמַקים, שֶמֵהֶם ניזוֹנים הַצמָחים וּבַעֲלֵי הַחַיים הַמַרכּיבים אֶת הַפּלַנקטוֹן. מִן הַפּלַנקטוֹן ניזוֹנים יצוּרים כּמוֹ הַקריל, ואֶת אֵלֶה, בּתוֹרָם, אוֹכלים הַלִווייתָנים.
עכשיו אני לא ממש בטוח בזה משום שאיך
יכול להיות שהם חיים שם בגלל שכל היבשת
מים וקרחונים וקרח ושלג
וגם אם כן איך הם שורדים מהקור
וממזוןבטח אין שם צמחים...
אני מאוד מבולבל...
ולכן,אני מבקש שאם אתם לא בטוחים
בתשובה אז תיתנו לי אתר של פורום
עם זיאולוג או משו כדי שאני אוכל
לשאול אותו....,אם אתם מכירים.....
הייתי רוצה לקבל תשובה מדויקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי...זה דחוף בשבילי!
ניב15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?!בבקשה תענו ותעזרו.
ניב20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)