חתולה גורה שמשתינה בבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולה גורה שמשתינה בבית
    סיון
    22/10/2009

שלום לכולם,אני צריכה את עזרתכם.
    יש לי שלושה חתולים פרסיים בבית,שנייה שמסתדרים טוב ביחד -הם כבר חצי שנה ביחד-זכר בן 5 ונקבה בת שנה.
    ויש לי גם גורה בת חודש וחצי שהבאתי לפניי שבועיים.
    מבחינת התנהגות הגורה כבר התרגלה לאחים החדשים שלה,
    ואפילו בבית שהייתה בו לפניי הבנתי שכבר התרגלה לארגז צרכים,
    אך לפני שבוע התחילה להשתין באופן קבוע בחדרים-על הפרקט
    ובייחוד בחדר אמבטיה ובשירותים-אותה רצפת מרצפות.
    אני מתחילה לחשוב שהיא מחפשת את המקום שלה בבית(הארגזים בצד השני של הבית)
    או שהיא אוהבת את המגע של הרצפה.
    החתול הראשון והבוגר שלי גם השתין לי בבית בכיורים ובאמבטיות כל הזמן,עד שהבעיה נפתרה(הוא פחד מהכלב שגר איתו אז)
    אך כאן אני לא רואה בעיה כלשהי ואני לא יודעת איך לפתור את העניין.
    אני ממש אודה לכם על תשובה מהירה.
    אני מצרפת תמונה להמחשה.(חצי הימליה וחצי פרסית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולה גורה שמשתינה בבית

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי? אני בבעיה

סיון
    24/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה מחוץ לארגז

ד''ר קרן פרץ
    24/10/2009

שלום סיוון, הגורה החדשה בהחלט מאוד חמודה. לגבי ההשתנה בבית- האם אצלך היא כבר השתמשה בארגז צרכים? האם מיקום הארגז או סוג החול שבו את משתמשת השתנה? כמה ארגזי חול יש לך בבית והיכן הם ממוקמים? האם הארגז בעל מכסה סגור או פתוח?
    יכולים להיות הרבה סיבות להשתנה מחוץ לארגז.מומלץ לשלול בעיה רפואית על ידי בדיקה של וטרינר לפני שמחליטים כי מדובר על בעיה התנהגותית.
    לגבי ארגז החול- מומלץ שהארגזים יהיו ממקומים באזור שקט בבית, היכן שאין הרבה תנועה. כמו כן אני ממליצה להשתמש בחול מתגבש ללא ריח. יש לדאוג לנקיון הארגז על בסיס יומיומי. כשיש שלושה חתולים בבית מומלץ על פחות 3 ארגזי חול (המקפידים יאמרו ארגז כמספר החתולים +1 כלומר במקרה שלך 4 ארגזי חול).
    כדאי תחילה לבחון את כל הנושאים הקשורים לממשק הארגז והחול. ניתן אפילו לנסות לשים ארגז פתוח (ללא מכסה) באזור המקלחת ולראות האם היא משתשמת בארגז.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו