כלב לא אוכל כבר חודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב לא אוכל כבר חודשיים
    ויקי בר-אל
    12/11/2009

שמי ויקי בר-אל, הכלב של ההורים שלי הוא ווסטי בן 11. לפני חודשיים פתאום שמתי לב שהוא ירד מאוד במשקל וישר לקחנו אותו לוטרינר, הוא נתן לו אנטיביוטיקה ולקח בדיקת דם וצואה. שתי הבדיקות חזרו תקינות אז הוא הזמין מומחה לאולטרסאונד כדי שיבדוק אותו, המומחה אמר שהמעיים שלו ריקים לגמרי, אין לו אפילו טיפת אוכל במערכת, הוא ראה "צל" ואמר שזה או דלקת מאוד חריפה או סרטן, לדעתו דלקת, טוב שוב אנטיביוטיקה וגם סטרואידים. בזמן שהוא לקח את הכדורים נראה כאילו המצב משתפר, אבל איך שנגמר הטיפול הוא שוב הפסיק לאכול, כנראה בגלל שזה רק גורם לו לכאבים, שלשולים והקאות...אפילו בשר הוא לא מוכן לאכול. ההורים שלי החליפו לו את האוכל למשהו וטרינרי של יוקנובה, בכל מקרה הוא גם את זה לא אוכל. כבר היינו אצל שלושה רופאים, השני לקח שוב בדיקות צואה ואמר שיש איזשהו חיידק שלא אמור להיות בצואה, אבל עד שהוא הואיל בטובו לבדוק מה קורה כבר פנינו לעוד וטרינר, אז העברנו את התוצאות בפקס לוטרינר השלישי ואנחנו מחכים לאנטיביוטיקה הבאה...הדבר שבולט מאוד, מלבד זה שהוא לא אוכל...זה שהוא כל הזמן צמא, וזה נראה לי יותר בגלל יובש בפה ולא בהכרח מצמא, כי הוא כל הזמן עושה את הציקצוקים האלה של יובש בפה. ההורים שלי לא רוצים לפתוח לו את כל הבטן רק בשביל לראות אם זה סרטן, כי תכלס, אם זה סרטן אז מה אפשר לעשות, הם כבר הוציאו אלפי שקלים על כל הטיפולים והבדיקות, אז החלטתי לנסות את הפורום אולי אצל מישהו מכם זה ידליק איזו נורה מוכרת. תודה בכל מקרה-ויקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב לא אוכל כבר חודשיים

הוספת תגובה

• כלב חולה

ד''ר סמדר טל
    15/11/2009

שלום ויקי, אני מבינה את התיסכול במעבר בין רופאים שונים אך יש לנסות לראות מה הומלץ לכם הלאה מבחינת טיפול ואיבחון. ראשית יש לברר איזה בדיקות דם נעשו- המטולוגית, ביוכימית? שנית מה זה החיידק אשר זיהו בצואה. ושלישית מה היו ממצאי האולטראסאונד באופן ספציפי.
    אם כל הרופאים אמרו שהשלב הבא מבחינה איחונית זנ ניתוח על מנת לקחת ביופסיות או לראות מה יש במערכת עיכול יתכן ואין מנוס משלב זה. במידה והורייך אינם מעונינים בתהליך אבחוני זה יש לנסות כמובן טיפול תרופתי. יש לקחת בחשבון שישנם סוגי סרטן בהם ניתן לטפל.
    במידה והכלב עם הקאות ושלשולים ולא מעונין לאכול יתכן וכדאי לאשפז אותו לצורך קבלת נוזלים ומתן תרופות. אם היה שיפור עם תרופות מסוימות אולי כדאי לנסות לחזור אליהם.
    לצערי מבלי לבדוק את הכלב ולדעת באופן ספציפי את תוצאות הבדיקות קשה לי לאבחן מחלה כזו או אחרת.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו