גור חדש דנדש :]

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גור חדש דנדש :]
    נטלי
    16/11/2009

שלום לך,
    קיבלתי שלשום גור קטן אני משערת שזה פינצ'ר והוא בן חודש.
    האם בגיל כזה קטן הוא צריך לעשות חיסונים?
    קראתי במקום מסויים שלא נותנים לו חלב, זה נכון?
    ואם כן אז מה אני יכולה לתת לו לאכול ,כי בנתיים אני נותנת לו קוטג' וחלב.. והוא
    אוכל ואוהב את זה.
    צריך לקנות לו מזון של כלבים בהתאם לגודל שלו?
    בהמשך אקח אותו לוטרינר, אך לבנתיים הפרטים האלה הם דיי חשובים לעכשיו.
    תודה רבה לך (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גור חדש דנדש :]

הוספת תגובה

• גור חדש

ד''ר סמדר טל
    28/11/2009

שלום נטלי, תתחדשי על הגור החדש. לפני שמתחילים בסדרת חיסונים רצוי שהגור יהיה אצלך 7-10 ימים בבית. בזמן זה תוכלי לעקוב אחריו, לראות שהוא ערני וחיוני, אוכל בתאבון, עושה פיפי וקקי ולא מקיא או משלשל. את יכולה בתקופה זו לקחת אותו לבדיקה ראשונית אצל הוטרינר. הוטרינר יוכל לבצע בדיקה גופנית ולראות שהוא בריא וכן לתת לו טיפול מונע תולעים. את סדרת החיסונים מתחילים בגיל 6-8 שבועות. חשוב מאוד לא להוציא אותו מהבית עד שהוא לא מקבל חיסונים מאחר והוא חשוף למחלות.
    לגבי אוכל - את מירב התזונה שלו הוא צריך לקבל ממזון מסחרי באיכות טובה. אם בשלב זה הוא מתקשה לאכול מזון יבש את יכולה להרטיב לו את המזון עם מעט מים או מזון רטוב מקופסאות שימורים המיועדים לכלבים. בשלב זה הוא צריך לקבל מזון המיועד לגורים.
    לגבי תוספות ביתיות, זה צריך להיות החלטה שלך מבחינה חינוכית אם את רוצה שהכלב יתרגל לקבל מזון של אנשים. בכל מקרה חשוב שזה יהיה רק תוספת ורוב התזונה תהיה ממזון מסחרי מאיכות טובה. יש מספר דברים שצריך להימנע מהם מאחר והם עלולים לגרום להרעלה- מזונות המכילים בצל, שום, ענבים, צימוקים ושוקלד. כמו כן, אסור לתת עצמות מאחר והן עלולות לגרום לחסימות מעיים ופציעות במעי. מזונות עם הרבה תבלינים עלולים לגרום לשלשולים והקאות. מוצרי חלב, ובייחוד חלב פרה גם עלול לגרום לשלשולים והקאות.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו