כלב פקינז-גקו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב פקינז-גקו
    מזי שדה
    17/11/2009

שלום,
    יש לי כלב פקינז בן 3 בד"כ בריא לחלוטין
    לפני כחודש התחילו לו כאבים שגרמו לו לבכות ולא ללכת,לא לעלות מדרגות ולהרגיש ממש לא טוב לקחנו אותו לוטרינר ואמר שכנראה יש לו פריצת דיסק(לא עשה לו צילום) ונתן לו 2 זריקות ולטרן וזריקת הרדמה של המקום שעזרו בדיוק ל-10 ימים.
    לאחר מכן מצבו הדרדר למצב של בכי נוראי במשך היום,פחד לזוז,ואי יכולת לטייל ולקחנו אותו לוטרינר אחר שעשה לו צילומים ולא ראה בדיוק מה הבעיה ונתן לו כדורים (מיום א 15.11.09)הוא לוקח את הכדורים שלא משפיעים עליו והיום בבוקר הוא היה במצב נוראי הוטרינר הציע לי לקחת אותו לצילום סיטי האם יש לכם רעיון או עצה לגבי המשך טיפולו?
    אשמח מאד לקבל עזרה 0509630319 מזי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב פקינז-גקו

הוספת תגובה

• כלב פקינז

ד''ר סמדר טל
    28/11/2009

מזי שלום, כלבי פקינז בהחלט נוטים לסבול מפריצות דיסק. לפני שקובעים האם מדובר בבעיה נוירולוגית, אורטופדית או כל דבר אחר יש לבצע בדיקה גופנית מלאה ובהמשך בדיקה נוירולוגית ואורטופדית. קשה לי לומר לך מה הצעד הבא הנכון מבחינה איבחונית מאחר ולא בדקתי את הכלב.
    על מנת לאבחן פריצת דיסק יש לבצע צילום רנטגן של הגב, לעיתים אף עם תוספת של חומר ניגודי על מנת לזהות את מיקום הדיסק הבעייתי. לעיתים גם מבצעים סי טי. את כל הפרוצדורות הנ"ל יש לעשות כאשר הכלב מורדם על מנת שלא יזוז.
    ישנן פריצות דיסק אשר הטיפול הוא מנוחה מוחלטת וישנן פריצות דיסק בהם מומלץ לבצע ניתוח. בכל מקרה ישנה חשיבות לאיבחון מהיר ומוקדם, זה יכול לשנות את סיכוי ההצלחה של הטיפול.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו