תלישת הפרווה ע"י החתולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלישת הפרווה ע"י החתולה
    שרון
    21/11/2009

שלום לכן.

בשנה האחרונה החלה אצל חתולתי (בת ה-9 בערך) תופעה מדאיגה שהולכת ומחריפה: היא תולשת לעצמה את הפרווה תוך כדי ליקוק. זה החל בבטן, עבר לזנב ולרגליים ועכשיו היא קרחת כמעט לחלוטין גם בצידי גופה. הווטרינר הציע לנו אוכל היפואלרגני בתוספת קפסולות של אומגה 3 (אני מודה שאין לי מושג מה הקשר בין השניים), אך דבר לא עזר. הועלתה השערה שההתנהגות נובעת מהפרעה על רקע נפשי, ואכן שמנו לב שתלישת הפרווה החלה פחות או יותר במקביל להבאת שני חתולים נוספים שהפרו את מאזן הכוחות בבית (שעד אותו הזמן היה בבעלותה הבלעדית של החתולה המדוברת). הדאגה שלי לא נובעת מהמראה (המאוד לא חינני - אני מודה) של החתולה, אלא מהסבל שלה - היא לא מפסיקה להתגרד ולהתלקק. האם מישהי נתקלה בבעיה דומה? האם תוכלו לומר ממה לפי דעתכן היא נובעת וכיצד ניתן לטפל בה?
    המון תודה מראש, שרון, בשם החתולה האהובה ציפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלישת הפרווה ע"י החתולה

הוספת תגובה

• תלישת פרווה

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

שלום שרון, נשמע מהתאור שלך שבהחלט יש מקום לבצע איבחון של מצבה העורי של ציפי. קרחות וליקוק פרווה יכולות לנבוע ממגוון של סיבות. מאלרגיה לפרעושים, אלרגיה למזון, טפילי עור למיניהם, אלרגיות לגורמים סביבתיים, בעיות הורמונליות ובעיות פסיכוגניות. האם החתולה מטופלת באופן סדיר לפרעושים? האם היא אוכלת רק את המזון ההיפואלרגני, ללא תוספות ביתיות?
    אני ממליצה לחזור לוטרינר. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית מלאה של החתולה ויבחן את מצב העור והפרווה. בהמשך, בהתאם לבדיקה הגופנית יש להחליט מה הצעד האיבחוני הבא. לעיתים עושים משטחים מהעור על מנת לראות האם יש חיידקים, שמרים. לעיתים לוקחים דגימה לתרבית בחשד לפטריה. ישנם מקרים בהם מומלץ לבצע ביופסיה מהעור. הביופסיה תיתן תשובה האם מדובר בטפילים, בעיה על רקע אלרגי, הורמונלי או חשד לבעיה פסיכוגנית.
    מאחר ואת אומרת שהחתולה לא מפסיקה להתגרד ולהתלקק אני ממליצה לבצע איבחון בהקדם על מנת לקבל טיפול הולם ולמנוע פציעה של העור וסיבוך של המצב.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו