מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פג סיני בת חצי שנהשמרית25/11/2009
שלום ,
יש לי כלבת פג סיני בת חצי שנה, שמה פגי, ורציתי לברר לגבי כמה דברים.
1. עד כמה הכפל שיש לה באיזור האף יכול לגרום לבעיות? מבחינת ליכלוך נכון יש ואני דואגת לנקות לה מדי יום כך שהיא אינה מתגרדת כלל. הכפל אינו נוגע בעיינים שלה כך שאני לא מבינה אך עלול לגרום לעיוורון בעתיד. (אני אומנם לא וטרינרית אך איני רוצה להכניס את פגי לניתוח שלא חייבים לבצע) .
2. האם זה בריא שהיא יושבת ליד תנור חימום? כאילו אני מניחה שגם לה קר אבל ליד התנור היא בוערת ולפעמים עושה הרושם ש"התייבש לה הפה" סוג של חנק. עושה הרושם שלפעמים אין לה את ההבחנה בין טוב לרע.
3. אני יודעת שהיא קרובה לתקופה של מחזור. מה נהוג לשים לכלבים? (היא בכול זאת בבית ועולה על מזרונים)
הבורות והפחד על פגי מגיעים מכך שאת הכלבה הראשונה גנבו כשהיתה עוד ממש קטנה והשניה מתה אחרי ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת פאג
ד''ר קרן פרץ29/11/2009שלום שמרית,
הקפלים באזור האף של כלבי פאג עלולים להפריע בהמשך החיים לראיה בעקבות שערות המתחכחות בעיניים. האם הדבר יהיה בעייתי אצל פגי תלוי מאוד במבנה הפנים שלה והוטרינר שלכם יוכל לחוות דעה על כך.
לגבי התנור חימום חשוב מאוד לשים לב שהיא לא יושבת קרוב מדי לתנור. פעמים רבות כלבים וחתולים לא שמים לב לעוצמת החום והם עלולים להיכוות כתוצאה מישיבה קרובה מדי לתנור. כדאי למנוע ממנה לשבת בצמוד לתנור או להשתמש באמצעי חימום אשר לא עלול לגרום לכוויות.
הייחום הראשון מתרחש ברוב הכלבות בגיל חצי שנה אבל יש כלבות המתייחמות קודם וש כאלה שמתייחמות מאוחר יותר. לפעמים הייחום הראשון הוא "שקט", כלומר, כמעט ללא סימנים ולא תמיד אפילו הבעלים יבחינו בכך. באופן כללי כשיש ייחום לכלבה יש הפרשות אדמדמות מאבר המין שלה. כמות ההפרשות משתנה בין כלבה לכלבה. במידה והכמות גדולה ומפריעה לכם ישנם תחתונים מיוחדים המיועדים לכלבות אשר ניתן לשים להן על מנת למנוע טיפטוף של ההפרשות בבית. בכל מקרה בתקופת הייחום היא תמשוך אליה הרבה זכרים וחשוב מאוד למנוע מהם לעלות עליה מאחר והיא צעירה מדי להמליט. במידה ואתם מעונינים בגורים יש לחכות לפחות לגיל שנה וחצי. במידה ואתם לא מעונינים בגורים מומלץ לעקר אותה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)