הכלבה שלי ממש משמינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלבה שלי ממש משמינה
    יעל
    04/12/2009

שלום רב ,
    כלבה בת 7 ( דגם שוקי :-) ))
    היתה בהריון לפני חודשיים , ההמלטה נכשלה ונאלצנו לבצע קיסרי ועיקור ( הגורים מתים)

היום חודשיים אחרי היא פשוט עלתה מאוד במשקל ולא שהיא אוכלת ממש הרבה

1 . איך אני יודעת כמה קלוריות כלבה כזאת צריכה לאכול

2. האם יכול להיות שהעיקור גורם לחוסר ברק של השיער ?

3 . האם צריך להוסיף לה אסטרוגנים במזון ? או תוספים אחרים ?
    תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכלבה שלי ממש משמינה

הוספת תגובה

• השמנה בכלבה

ד''ר קרן פרץ
    11/12/2009

פעמים רבות לאחר המלטה הפרווה של הכלבה עלול להשתנות עקב השינויים ההורמונלים. לאחר תקופה קצרה המצב חוזר לקדמותו.
    לגבי כמות האוכל, כמות האוכל משתנה בהתאם לסוג האוכל שהכלב אוכל. מה כלבתך אוכלת? האם היא אוכלת רק מזון יבש או שהיא מקבלת גם מזון משימורים או מזון ביתי.
    יש להסתכל על אריזת המזון שלה ולראות כמה גרם מומלץ ביום בהתאם למשקל שלה. זו כמות המזון היומית שהיא צריכה לקבל ללא תוספות כלשהן מסביב. אם התזונה שלה מורכבת מדברים נוספים יש להוריד את הכמות של המזון היבש.
    בנוסף, פעילות גופנית מאוד חשובה ויכולה למנוע עליה מיותרת במשקל.
    לאחר עיקור, בעקבות השינויים הורמונלים בגוף יש שינוי של החילוף חומרים ולכן לעיתים יש נטייה להשמנה. אך הדרך למנוע השמנה היא לתת כמות מדודה של מזון בהתאם לסוג שאתם נותנים ולדאוג לפעילות גופנית.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו