גידול בלחי אצל חתולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול בלחי אצל חתולה
    קארין
    05/12/2009

שלום
    יש לי חתולה בת 6 שכתוצאה משן רוקבה פיתחה אבצס פנימי בחלק הפנימי של הלסת. כתוצאה מהתערבות כירורגית של הוטרינר נוקזה המוגלה. מתחילת המחלה היא החלה לסבול מבעיה ניורולוגית של חוסר שווי משקל ודלקת חריפה בעין אחת ובאוזן (באותו הצד של הדלקת) .לאחר הניתוח חל שיפור בבעיה הניורולוגית ובהתנהגות אבל לאחר מספר ימים הלחי התנפחה ושוב והינה קשה בנוסף היא דיממה מסיבה לא ברורה מהפה. החתולה לא מסוגלת לאכול בכוחות עצמה. על פי הדעה של הוטרינר יש לפתוח את הלחי עד העצם ולעשות ביופסיה לגידול ע"מ לברר את סוג הגידול .

השאלה שלי מה הסיכוי שלאחר הסרת הגידול ההפרעות הנוירולוגיות ישתפרו והאם כדאי לשקול המתת חסד. בנוסף קיים גם השיקול כלכלי מאחר ואני סטודנטית ועד כה הוצאות הטיפול עומדות על כ1500 שקלים.זוהי דילמה מאוד קשה בעיני ואם אוכל לקבל עצה כלשהי זה מאוד יעזור.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול בלחי אצל חתולה

הוספת תגובה

• גידול בלחי

ד''ר קרן פרץ
    14/12/2009

שלום קארין, קשה לי לומר האם ההפרעות הנוירולוגיות יעברו אם הגידול יוסר. סביר להניח שיהיה שיפור כפי שהמצב השתפר כאשר הלחץ שוחרר והמוגלה נוקזה. השאלה האם הגידול הוא בכלל בר הסרה? האם בוצע צילום רנטגן על מנת לנסות לקבוע את מיקומו וגודלו של הגידול? הוטרינר שלך הציע בשלב ראשון לבצע ביופסיב לגידול. בבדיקה זו הוא לא יסיר את הגידול אלא רק ידגום חתיכה ממנו. חשוב לדעת האם מדובר על גידול ואיזה סוג גידול זה, האם הוא ממאיר או שפיר, האם יש דרכים אחרות לטפל מלבד וכירורגיה וכדומה.
    מבלי לדעת פרטים מדויקים על המקרה אינני יכולה לומר לך האם מומלץ לבצע המתת חסד. זו בהחלט החלטה קשה וצריך לדעת את כל הנתונים והעובדות לפני שמחליטים החלטה שכזו. אני ממליצה להתייעץ עם הוטירנר שלך לגבי הפרוגנוזה, סיכוי ההחלמה ואיכות החיים בהמשך ולפי זה לקבל את ההחלטה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו