מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול בלחי אצל חתולהקארין05/12/2009
שלום
יש לי חתולה בת 6 שכתוצאה משן רוקבה פיתחה אבצס פנימי בחלק הפנימי של הלסת. כתוצאה מהתערבות כירורגית של הוטרינר נוקזה המוגלה. מתחילת המחלה היא החלה לסבול מבעיה ניורולוגית של חוסר שווי משקל ודלקת חריפה בעין אחת ובאוזן (באותו הצד של הדלקת) .לאחר הניתוח חל שיפור בבעיה הניורולוגית ובהתנהגות אבל לאחר מספר ימים הלחי התנפחה ושוב והינה קשה בנוסף היא דיממה מסיבה לא ברורה מהפה. החתולה לא מסוגלת לאכול בכוחות עצמה. על פי הדעה של הוטרינר יש לפתוח את הלחי עד העצם ולעשות ביופסיה לגידול ע"מ לברר את סוג הגידול .
השאלה שלי מה הסיכוי שלאחר הסרת הגידול ההפרעות הנוירולוגיות ישתפרו והאם כדאי לשקול המתת חסד. בנוסף קיים גם השיקול כלכלי מאחר ואני סטודנטית ועד כה הוצאות הטיפול עומדות על כ1500 שקלים.זוהי דילמה מאוד קשה בעיני ואם אוכל לקבל עצה כלשהי זה מאוד יעזור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בלחי
ד''ר קרן פרץ14/12/2009שלום קארין, קשה לי לומר האם ההפרעות הנוירולוגיות יעברו אם הגידול יוסר. סביר להניח שיהיה שיפור כפי שהמצב השתפר כאשר הלחץ שוחרר והמוגלה נוקזה. השאלה האם הגידול הוא בכלל בר הסרה? האם בוצע צילום רנטגן על מנת לנסות לקבוע את מיקומו וגודלו של הגידול? הוטרינר שלך הציע בשלב ראשון לבצע ביופסיב לגידול. בבדיקה זו הוא לא יסיר את הגידול אלא רק ידגום חתיכה ממנו. חשוב לדעת האם מדובר על גידול ואיזה סוג גידול זה, האם הוא ממאיר או שפיר, האם יש דרכים אחרות לטפל מלבד וכירורגיה וכדומה.
מבלי לדעת פרטים מדויקים על המקרה אינני יכולה לומר לך האם מומלץ לבצע המתת חסד. זו בהחלט החלטה קשה וצריך לדעת את כל הנתונים והעובדות לפני שמחליטים החלטה שכזו. אני ממליצה להתייעץ עם הוטירנר שלך לגבי הפרוגנוזה, סיכוי ההחלמה ואיכות החיים בהמשך ולפי זה לקבל את ההחלטה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)