טיפול נגד פרעושים וקרציות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול נגד פרעושים וקרציות
    רוית
    15/12/2009

הגי'נג'י שלי (חתול) יוצא החוצה הרבה ,טרם לקחתי אותו לוטרינר ,אני רוצה לשאול באופן כללי על טיפול נגד פרעושים וקרציות .הבנתי שיש חשיבות לגילו של החתול ומשקלו .מישהי שלחה לי בדואר טיפות אדוונטג' לטיפול אחד אבל כתוב בעלון שזה מיועד לגורים עד 8 ש' ולחתולים השוקלים עד 4 ק"ג . רציתי להבין מה הקשר לגיל ולמשקל ? מה יקרה אם בכל זאת אשתמש ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול מונע פרעושים וקרציות

ד''ר סמדר טל
    28/12/2009

יתכן שאולי התבלבת וכתוב על הקופסא מגיל 8 שבועות ולא עד גיל 8 שבועות?
    שימוש בחומר נגד פרעושים בגיל צעיר מדי עלול לגרום לסימנים של הרעלה בגור קטן מדי.
    לגבי המשקל- ריכוז החומר באמפולות מותאם למשקל בעל החיים ולכן אם משתמשים באמפולה של מעל 4 ק"ג לחתול השוקל 3 ק"ג כמות וריכוז החומר עלולים להיות גבוהים מדי ולגרום לסימנים של הרעלה. במידה ותשים אמפולה של חתולים עד 4 ק"ג על חתול גדול השוקל 7 ק"ג החומר עלול להיות לא מספיק יעיל.
    מסיבות אלו חשוב להתייחס להוראות היצרן ולטפל בחומרים מונעי פרעושים וקרציות בהתאם להתויה הרשומה.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נגד פרעושים

רוית
    29/12/2009

דר סמדר שלום
    אכן התבלבלתי וכתוב "מגיל 8 שבועות" , ועם זאת כתוב גם שמיועד לחתולים שמשקלם עד 4 ק"ג ולגורים (!) מגיל שמונה שבועות ,הוא כבר בן שנתיים .

שאלה נוספת :
    היום קיבלתי את כרטיס הטיפולים והחיסונים שלו מבעליו הקודמת, נכון למרץ 2008 -בריא ומחוסן . החתול שלי יוצא החוצה ,האם יש טיפול /טיפולים שעליי לדעת עליהם ולנקוט מראש לפני שחוזרת לארח חתולים נוספים בתשלום בביתי ?
    (במילים אחרות האם יש חשש שידביק חתולים במשהו ) ?
    אני שואלת כי יש עניין ,אז אודה לתשובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע פרעושים

ד''ר סמדר טל
    02/01/2010

אם החתול מעל גיל 8 שבועות ושוקל פחות מ-4 ק"ג האמפולות מתאימות לו. במידה והוא שוקל יותר מ-4 ק"ג יש לקנות לו אמפולות המיועדות לחתולים יותר שמנים. ברוב החומרים יש לטפל כל חודש על מנת למנוע פרעושים. לגבי טיפולים שוטפים- יש לתת חיסון מרובע פעם בשנה, טיפול מונע נגד תולעי מעיים כל חצי שנה. וכמובן גם טיפול מונע פרעושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו