מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע נשיכה חודריעל16/12/2009
הכלב שלי ננשך בצוואר מכלב אחר שלי מה שיצר שני חורים בקוטר הניבים. הרקמות מתחת נראו שלמות ולא היה דימום של ממש.
שטפתי את הפצע במי חמצן ומרחתי סינטומיצין של העור. לא חבשתי ולא גילחתי כיוון שלא רציתי להחדיר שערות לתוך הפצע ואל מתחת לעור.
האם זה מספיק? להמשיך במריחת המשחה או משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע נשיכה
ד''ר קרן פרץ02/01/2010שלום יעל, כיצד את יודעת שלא נעשה נזק לרקמות שמתחת? אני מבינה שהפצעים נראו יחסית שטחיים מהתאור שלך אך הבעיה בפצעי נשיכה היא שמה שרואים בעין הוא בחלק גדול מהמקרים רק "קצה הקרחון". זאת אומרת רואים רק פצע קטן שטחי בעור ולא יודעים מה מתרחש מתחת. מסיבה זו במקרה של פצעי נשיכה אני ממליצה לגשת לבדיקה אצל הוטרינר בהקדם. הוטרינר יבצע ניקוי יסודי, יבדוק האם יש פגיעה ברקמות שמתחת והאם נוצר "שטח מת" מתחת לעור. במקרים מסוימים יש צורך לפתוח את הפצע על מנת להוציא את הרקמות המתות שנמחצו. לפעמים יש צורך בביצוע צילום רנטגן, בעיקר באזורים בהם יש מבנים רגישים כגון צוואר, בטן, בית חזה.
לגבי האנטיביטיקה, סינטומיצין לא תהיה הבחירה הראשונה שלי כיוון שסוג אנטיביוטיקה זה פחות מתאים לחיידקים של הפה אשר עלולים לזהם את האזור בעקבות הנשיכה. במקרים רבים של פצעי נשיכה מומלץ על מתן אנטיביוטיקה ססיטמית, מהפה.
במידה ויש הפרשות או נפיחות באזור או אם הכלב חסר תאבון או מצב רוח אני ממליצה לקחת אותו לוטרינר לצורך המשך טיפול ואבחון.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)