פצע נשיכה חודר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע נשיכה חודר
    יעל
    16/12/2009

הכלב שלי ננשך בצוואר מכלב אחר שלי מה שיצר שני חורים בקוטר הניבים. הרקמות מתחת נראו שלמות ולא היה דימום של ממש.
    שטפתי את הפצע במי חמצן ומרחתי סינטומיצין של העור. לא חבשתי ולא גילחתי כיוון שלא רציתי להחדיר שערות לתוך הפצע ואל מתחת לעור.
    האם זה מספיק? להמשיך במריחת המשחה או משהו אחר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע נשיכה חודר

הוספת תגובה

• פצע נשיכה

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

שלום יעל, כיצד את יודעת שלא נעשה נזק לרקמות שמתחת? אני מבינה שהפצעים נראו יחסית שטחיים מהתאור שלך אך הבעיה בפצעי נשיכה היא שמה שרואים בעין הוא בחלק גדול מהמקרים רק "קצה הקרחון". זאת אומרת רואים רק פצע קטן שטחי בעור ולא יודעים מה מתרחש מתחת. מסיבה זו במקרה של פצעי נשיכה אני ממליצה לגשת לבדיקה אצל הוטרינר בהקדם. הוטרינר יבצע ניקוי יסודי, יבדוק האם יש פגיעה ברקמות שמתחת והאם נוצר "שטח מת" מתחת לעור. במקרים מסוימים יש צורך לפתוח את הפצע על מנת להוציא את הרקמות המתות שנמחצו. לפעמים יש צורך בביצוע צילום רנטגן, בעיקר באזורים בהם יש מבנים רגישים כגון צוואר, בטן, בית חזה.
    לגבי האנטיביטיקה, סינטומיצין לא תהיה הבחירה הראשונה שלי כיוון שסוג אנטיביוטיקה זה פחות מתאים לחיידקים של הפה אשר עלולים לזהם את האזור בעקבות הנשיכה. במקרים רבים של פצעי נשיכה מומלץ על מתן אנטיביוטיקה ססיטמית, מהפה.
    במידה ויש הפרשות או נפיחות באזור או אם הכלב חסר תאבון או מצב רוח אני ממליצה לקחת אותו לוטרינר לצורך המשך טיפול ואבחון.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו