הכלבה שלי אכלה חתיכות פלסטיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלבה שלי אכלה חתיכות פלסטיק
    שני
    18/01/2010

שלום,

הכלבה שלי בת כשנה וחצי שיחקה היום עם בקבוק פלסטיק קטן (כמובן שברגע שתפסתי אותה לקחתי את הבקבוק..), אחרי כשעה היא הקיאה ובקיא ראיתי מספר חתיכות פלסטיק שככל הנראה אכלה מהבקבוק.

היא מתנהגת כרגיל, משחקת אוכלת ושמחה ולא הקיאה מאז עוד הפעם.

האם יכולה להיווצר לה חסימת מעיים? האם עלי לקחת אותה לוטרינר או להמתין לראות את התנהגותה?

תודה מראש,
    שני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חתיכות פלסטיק

ד''ר סמדר טל
    24/01/2010

במידה וחתיכות הפלסטיק עוד נמצאות במערכת עיכול זה יכול לגרום לחסימת מעיים חלקית או מלאה. במידה ויש חסימה סביר להניח שהכלבה תקיא/ תשלשל או תראה סימני מחלה.
    ניתן לבצע צילום רנטגן על מנת לראות האם יש אזור שנראה חשוד. במידה וישנו חשד לחסימה מומלץ לבצע סידרת בריום. בבדיקה זו נותנים לכלבה לאכול חומר ניגודי ואז מבצעים צילומי רנטגן של הבטן כל כמה שעות. בצילומים ניתן לעקוב אחר התקדמות החומר במערכת העיכול, אחר קצב הפינוי של החומר ואף לראות האם ישנם אזורים הנצבעים בצורה חריגה.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו