ניקיון כלב - זקוקה לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניקיון כלב - זקוקה לעזרה
    זואי
    23/01/2010

שלום,
    קצת מבולבלת ומיואשת. אשמח מאוד לעזרתכם.
    יש לנו כלב בן 8. עד כה הסתדרנו לא רע. בתקופה האחרונה חלו שני שינויים חיוביים כשלעצמם, אך מסבכים את יחסינו איתו.
    1. עברנו מדירה לבית ביישוב.
    2. אני בהריון.
    מדוע מסובך ?
    בגלל ההריון, חשוב לי הרבה יותר ענייני ניקיון בכלל ובפרט בכל הנוגע לטפילי כלבים וחתולים שמסוכנים לעובר. הכלב נמצא בחוץ חלק מהיום ובלילה נמצא איתנו. תחושתי היא שהוא צובר בחוץ כל מיני סוגי לכלוך ואז נכנס הביתה ומורח אותם על פני שטיחים ושאר בדים בהם הוא מתחכך. חשבנו להשאיר אותו כל הזמן בחוץ, אבל אין לי לב לעשות לו את זה. הוא לא ממש רגיל לעניין. מצד שני חשבתי להשאיר אותו רב הזמן בבית ורק לצאת לטייל בחוץ, אבל גם זה נראה לי פיתרון לא משהו.
    תהיתי האם יש איזשהו ספריי חיטוי שאפשר לרסס את הכלב לפני הכניסה לבית. ניקוי יבש...
    אולי יש פתרונות אחרים שלא עולים בדעתי.
    מתנצלת על האורך ועל הניסוח המבולבל, אשמח מאוד לכל רעיון,
    זואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניקיון כלב - זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• ניקיון כלב

ד''ר קרן פרץ
    25/01/2010

שלום זואי,
    לדעתי הדרך הכי טובה לשמור על ניקיון הכלב מפני טפילים הוא טיפול מונע. כלומר להקפיד לבצע את החיסונים שהוא צריך במועד ובזמן המתאים, להקפיד על טיפול מונע לתולעי מעיים אחת לחצי שנה. טיפול מונע פרעושים וקרציות באופן קבוע.
    לגבי ליכלוכים מהסביבה ניתן פשוט לנקות לו את הרגליים והפרווה כשהוא נכנס הביתה. למיטב ידיעתי אין ספריי חיטוי ואני גם לא בטוחה שיש בכך צורך.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו