מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נואש לייעוץחתול והריון25/01/2010
שלום,
אני ואשתי מגדלים חתול בבית כ- 3 שנים ששנינו אוהבים מאוד, כיום אשתי בהריון בחודש החמישי. לאחר בדיקות רבות שעשינו מחשש להדבקות של אישתי בנגיף הטוקסופלסמה נמצא כי החתולה אכן נושאת את הנגיף ואילו אישתי (נכון ללפני חודש אינה נושאת את הנגיף), כמו כן רק אני מנקה את הארגז ומבצע זאת כל יום.
הבעייה מתחילה בכך שבתקופה האחרונה אני שם לב ל"שאריות" בבית.... לחתולה תמיד נשאר איזה "גרגיר" בזנב או שפתאום אני מוצא על הרצפה "שאריות" של צואה ומכן מגיע הפחד,
את הארז אני מנקה לבד ודואג שישאר נקי כל הזמן אבל כנגד "השאריות" שמסתובבות בבית אין לי כל אפשרות לטפל....
מה לעשות?
ניסינו למצוא מישהוא שיטפל בחתולה בתקופת ההריון אך לא מצאנו אף אחד,
הפתרון היחידי הוא להוציא אותה מהבית.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול הריון וטוקסופלזמה
ד''ר סמדר טל01/02/2010טוקסופלזמה גונדי הינו טפיל שמועבר לאנשים על ידי בליעת צואת חתולים נגועה בטפיל, אולם גם על ידי אכילת מזון לא מבושל וירקות או פירות לא שטופים, וכן על ידי נגיעה בחול מארגזי חול של ילדים. אחוז ההדבקה בטפיל באנשים אינו גבוה באופן כללי.
כמו כן -האם החתולה אכן נושאת את הטפיל או רק נוגדנים לטפיל? היינו- האם קיימים כרגע טפילי טוקסופלזמה בגוף החתולה או שהבדיקה היתה להמצאות נוגדנים- דבר שאומר שהחתולה בעבר נדבקה ונושאת נוגדנים לטפיל בגופה ולא את הטפיל עצמו?
בכל מקרה מספר צעדים שאתם יכולים לנקוט בהם הינם:ֿ
הקפידו על רחיצת ידים תכופה לאחר שאלה התלכלכו בחול או טיפלו בבשר לא מבושל או בירקות לא רחוצים.
אם החתולה יוצאת החוצה רצוי למנוע את יציאתה כדי למנוע השבקתה בטפיל- אם החתולה לא יצאה כבר מספר שנים מן הבית - סביר שאין היא נושאת טפיל זה - וכן ניתן לטפל בו אם הוא קיים ולהדבירו בעזרת מתן אנטיביוטיקה לחתול.
עצה נוספת היא- אם החתולה משאירה שאריות בשל צואה שנשארת על פרוותה- ניתן לספר אותה או את האזורים הרלוונטים כמו אזור הזנב והאנוס.
לטעמי אם תעקבו אחר ההנחיות הללו ואולי תבררו אם באמת החתולה נושאת את הטפיל או רק נוגדנים לו- לא יהיה צורך בהוצאתה מהבית.
רק בריאות
אם השאריות הן מחול אשר נדבק לרגליה ניתן להשתמש בארגז סגור וכן להחליף חול לסוג כזה שאינו נדבק לרגליים ומתפזר בבית.
ניתן גם לנסות- בהתייעצות עם הוטרינר שלכם- לתת מזון כזה שלא מייצר צואה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)