רצועה צולבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רצועה צולבת
    סורנה
    31/01/2010

יש לי שאלה יש לי כלב צ'או צ'או ...במשך חודשיים כשהוא היה הולך הוא היה צולע ....עכשיו לפעמים בלילות הרגל שלו הייתה נתפסת ולא היה יכול להזיז אותה ..וגם כשהוא יושב למטה ושהוא רוצה לקום גם כן הרגל גם כן נתפסת ..עכשיו הלכנו ועשינו לו צילום רנטגן ואמרו שזה קרע ברצועה הצולבת מאחורה של הרגל ....הוא מקבל טיפול לחצי שנה ככה אמר הוטרינר אבל יש לי שאלה האם זה אפשרי שרצועה זו תוכל לחזור לעצמה להתרפא לחלוטין ???? בתוצאה מהריפוי הזה או שיהיה לה משו שקשור לזה בעתיד או בכלל ניתוח ...תודה מראש :P סורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רצועה צולבת

הוספת תגובה

• רצועה צולבת

ד''ר סמדר טל
    02/02/2010

רצועה קרועה אינו נרפאת או מתאחה. סוג הטיפול תלוי כמובן בסוג הפציעה - קיימות בברך שתי רצועות צולבות - קדמית ואחורית. לעיתים קיים קרע באחת או בשניה (בדרך כלל הקרע בקדמית) ולעיתים הקרע חלקי. פעמים רבות מתלווה לקרע גם קרע במניסקוס. במקרים של קרע הטיפול בדרך כלל כירורגי ומיועד לייצב את הרגל על מנת שלא "תחליק"הברך מחוסר יציבות ובכך יימנעו בעיות עתידיות של צליעה, דלקות פרקים וכיוצא באלה. בזמן הניתוח נבדקת מידת הנזק לרצועות וכן המניסקוסים והתיקון בהתאם. לעיתים הקרע חלקי ואז הטיפול יכול להיות קונסרבטיבי וכולל תרופות ושיקום של הרגל.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו