מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון מרובעת ותילוע לחתולחגית07/02/2010
יש לי זוג חתולים בריאים בני חמש בערך,שלא יוצאים מהבית.
שקיבלו במשך השנים מרובעת פעם בשנה ותילוע פעם או פעמיים בשנה.
בנוסף, אני נותנת אוכל לחתולי הבניין שלנו, כך שאני מתלטפת עם חתןלי רחוב לפעמים.
כמה זה באמת חשוב לתת לחתולים שלי חיסונים אלה???
הייתי שמחה לא לתת להם את שני החיסונים הללו, אבל הוטרינר שלי לא ממליץ.
אני אישית אינני אוהבת תרופות מערביות ואינני מקבלת חיסונים.
ולדעתי - גופי בריא יותר מגוף ממוצע שלוקח תרופות.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים ותילועים
ד''ר סמדר טל12/02/2010ראשית- יש להבדיל בין תרופות וחיסונים. חיסון הינו חומר הגורם לתגובה בגוף (יצירת נוגדנים) למחלות ספציפיות ואשר ברוב המקרים אינו גורם לתופעות לואי בהנתנו - למעט חריגים. חיסוני החתולים בדרך כלל הינם עבור 3 או 4 גורמי מחלה אשר הינם נפוצים בחתולים ומועברים גם על ידך- על ידי נעליך, בגדיך וכיוצא באלה מחתולי השכונה המפרישים את צרכיהם במקומות בהם את עוברת. חלק מן הוירוסים שכנגדם קיים החיסון מועברים באויר ויכולים להגיע דרכו ולאו דוקא בשל יציאת החתול החוצה.כמו כן- החיסון המרובע מכיל גם את טפיל הקלמידיה אשר עלול גם להדביק בני אדם והינו חשוב למען בריאות הציבור.
במקומות מסויימים במדינת ישראל אין נוהגים לחסן תינוקות והתוצאה הינה ריבוי מחלות שכבר אינן קיימות כמעט במדינות מתועשות. היינו- החיסון מגן עלינו וכנל לגבי חתולינו וכלבינו.
למתנגדים לחיסון חוזר שנתי ניתן לערוך בדיקת דם לחלק מן הוירוסים ולזהות באם לחתול עדיין קיימים נוגדים למחלה ולחסן במידת הצורך.
חיסון הכלבת נדרש רק בחתולים שיוצאים החוצה משום שמחלה זו מועברת רק על ידי נשיכה מבעל חיים נגוע.
לגבי התילוע- הוא משמש להדברת מספר סוגי תולעים - ביניהם תולעים שטוחות המועברות על ידי פרעושים- שמגיעים הביתה על ידך או על ידי חיית מחמד כמו כלב - שכן יוצא החוצה- סיבה מצויינת לטפל באופן שוטף.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)