מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחום לאחר עיקוריהודית09/02/2010
ראיתי שכבר ניתנה תשובה למקרה כזה , אך פרטי המקרה שלי שונים ורציתי לקבל תשוב יותר מדויקת וספציפית.
החתולה שלי בת שנה וחצי ועברה עיקור לפני שנה, היא מעולם לא הייתה מיוחמת עד כה.
הוטרינרית שלי הציעה שמדובר בדלקת ונתנה לי אנטיביוטיקה ליתר ביטחון, עם זאת לי זה נראה לגמריי כמו יחום משום שאין מדובר רק בתגובת הזכרים אליה , אלא גם ברצון שלה לצאת החוצה , יללות מטורפות והיא מתרפקת ומתחככת הרבה יותר מהרגיל. אם באמת נשאר חלק שמייצר אצלה התנהגות של יחום, מדוע זה לא קרה עד כה, זה נראה לי מוזר שחתולה בת שנה וחצי מיוחמת בפעם הראשונה.
נראה שהיא מתייסרת ומשתגעת ומשגעת גם אותי עם היללות שלה. אני מאוד מודאגת. האם זה אומר שהעיקור לא היה מקצועי?
האם יש דרך אחרת לטפל בכך מלבד ניתוח? מאוד לא הייתי רוצה שהיא תעבור עוד ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייחום לאחר עיקור
ד''ר סמדר טל12/02/2010ניתן לדעת די בקלות באם חתולתך מיוחמת -דבר המעיד על השארות שרידי שחלות המייצרים הורמונים לאחר העיקור. ניתן לבצע בדיקה לפרוגסטרון ו/או הורמון אל אייץ' ולדעת זאת בודאות.
לעיתים לוקח זמן עד אשר רואים ייחום בחתולה אשר עברה עיקור ונשארו שאריות שחלה בבטנה- אפילו שנה ומעלה.
לא תמיד הבעיה היא בעיקור עצמו- לעיתים קיימים חלקי שחלה באיזורים שונים בבטן- אפילו ליד הקיבה או באיזורים נסתרים בבטן.
בכל מקרה יש לשלול גם דלקת שתן או דלקת בנרתיק כי אלה עלולים אף הם לגרום לסימנים דומים לייחום. ֿ
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)