מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתולה במצב קשהמור15/02/2010
שלום רב, החתולה שלי בת 15, לפני כחודש עקב בעיות בנשימה, גילינו שהצטברו לה המון מיים בריאות, הוצאנו אותם, וגם טיפלנו באנטיביוטיקה בגלל הזיהום שנוצר.
בדיוק שראינו שיפור גדול במצבה (למרות שמאוד רזתה מאז וגם היא במצב של התייבשות אף על פי שהיא שותה מים) היה לה משבר נשימה ושוב הבאנו אותה לוטרינר שביצע צילום רנטגן, בו רואים שריאה אחת נקיה ואחת חסומה. הוא חשב שאלו שוב מים וניסה להוציאם אך לא יצא שום דבר מה שמשאיר אפשריות כמו גידול (סרטני או לא) ואולי עוד משהו שלא הבנתי מה הוא. בדיקת הדם הראתה שיש לה כ40 כדוריות לבנות בדם והזיהום רק מחמיר.
השאלה היא כזאת, אני לא בטוחה אם אני יכולה לסמוך על הרופא הזה כי אני מרגישה שהוא סוחט כספים גדולים מהנדרש, אולם הוא ממליץ לעשות בדיקת אולטרסאונד כדי להיות יותר בטוחים מה יש שם.
השאלה אם זה לא ברור שזה גידול ושצריך להוציאו, ולחסוך הוצאות מיותרות,.
בעייה נוספת היא שעלויות ניתוח הן לא משהו שאני בטוחה אם אעמוד בהן ובכלל לא בטוחה שהחתולה שלי תעמוד בניתוח עצמו. למרות שאני מרגישה למרות כל זה היא כן חזקה.
האם ידוע לך סדר גודל של תשלום עבור ניתוחים שכאלו וכל מה שכרוך בהם?
והאם יש לכם המלצה לגבי מה עליי לעשות.
גם אם ההחלטה במצב כזה הוא סופי אני רוצה לדעת האם אני גורמת לה סבל ואולי עדיף להמיתה?
תודה על תשובתכם
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מור15/02/2010יש רק לציין שבשבוע האחרון מאז הביקור אצל הוטרינר היא לא אוכלת עלום חוץ מיוגורט, שותה בקושי ולעיתים לא מספיקה בזמן להטיל את מימיה בקופסה, שלא לדבר על כך שלא נראה לי שהיא עושה קקי.
ואחרי כל זה היא עדיין נראית לי לוחמת ולא נכנעת למצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעתים אבחון אינו פשוט
ד''ר עדי בן ישר19/02/2010מסה בריאות יכולה אבצס (מורסה, כיס מוגלה), גידול שפיר, גידול ממאיר, ועוד. לכל אבחון ישנה דרך טיפול שונה (כגון אנטיביוטיקה לזיהום, כימוטרפיה/הקרנות/הסרת גידול לגידולים מסוגים שונים) ולכן יש להמשיך ולאבחן ממה נובעת הבעיה של חתולתך. ע"י אולטראסאונד ניתן לעתים לאפיין את המסה, כמו כן ניתן לקחת דגימה מונחית אולטראסאונד על מנת לקבוע באיזה סוג גידול מדובר (והאם זה גידול) וכן להתאים לו את הטיפול המתאים לו (כימוטרפיה/הקרנות/הסרה כאמור).
אין זה פשוט להסיר גידול מתוך בית החזה, וזוהי סיבה נוספת לא להכנס ישר לניתוח מבלי להיות בטוחים שזו הדרך היחידה.
לגבי ההחלטה האם להמיתה, זוהי החלטה קשה מאד, ולצערי אינני יכולה לעזור לך בכך.
לאחר שתאבחנו את הסיבה לבעיה בריאות, יוכל הווטרינר לומר לך מה סיכויי השרידות של החתולה עם או ללא טיפול, מהם תופעות הלוואי, מהי איכות החיים הנצפית לה ועוד, ואז תצטרכי לקחת החלטה איך להמשיך
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)