מודאגית למצב החצולה שלי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגית למצב החצולה שלי.
    אירנה
    19/02/2010

לד"ר שלום, החתולה שלי בריטית כבת שנה ורצת. כשלושה חודשים אחרי המלטה ראשונה שלה (הגורים כבר נמכרו). החתולה מאד מאד רזה. היא הייתה קצת רזה תמיד, אבל עכשיו היא נראית ממש רזה באופן חולני: רואים את כל העצמות בולטות, היא שוקלת בסביבות 3 קילו בלבד. (ולחברים שלנו יש חתולה בת חצי שנה ששוקלת 5 קילו) בנוסף לאחרונה מצב הפרווה שלה הורע. יש לה נשירה (רואים שיערות על הריפוד) בעוד שזה לא היה מעולם אפילו בימי קיץ. היא נראית לא טוב. וגם היו לה כמה פעמים של יציאות רכות במיוחד למשך יום-יומיים. הוטרינר ראה אותה בהקשר אחר אבל לא מצא שהיא חולה. אולי צריך לעשות בדיקות? אני לא יודעת אם זה קשור אבל כחודש אחרי ההמלטה היא כבר נכנסה שוב לייחום שלא עבר, היא פשוט שגעה אותנו בצרכות ואף התחילה "לסמן" טרטוריה עם פיפי דבר שגם בכלל לא אופייני לה. בהמלצת וטרינר נתנו לה ללכת לזכר. מאז היא באמת נרגעה ולא משתינה יותר בבית, אבל נראית לא טוב. וגם חזרה עם פצע בצוואר (אולי מהנשיכות של בזכר). אני שמה לה יוד עליו, אבל היא מגרדת אותו והפצע לא עובר כבר שבוע. מה לתת לה לאכול כדי שקצת תעלה? היא אוכלת קבוע Proplan למבוגרים ולגורים. לא רוצה שום אוכל אחר. ניסיתי לתת לה בשר בקר, אבל היא כמעט ולא נוגעת בו. בסך הכל היא חתולה בריאה ומלאת חיים. אבל הרזון הזה ולאחרונה הנשירה והשלשול מדאיגים אותי... במה עוד ניתן להאכיל אותה? היא קבלה טיפול נגד תולעים וחיסונים כרגיל.

סליחה על האורך והבלאגן. מקווה שהתמונה ברורה.:)

תודה רבה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגית למצב החצולה שלי.

הוספת תגובה

• חתולה

ד''ר עדי בן ישר
    23/02/2010

שלום אירנה
    לפי התיאור שלך ניתן להעריך כי מדובר באיזשהי בעיה סיסטמית שמשפיעה עליה בכמה מערכות במקביל (מערכת עיכול, עור, ואולי גם מערכת חיסונית). חתולה כזו רצוי שתעבור בדיקות מקיפות החל מספירת דם ובהמשך (לפי צורך) ביוכימיה של הדם, צילום רנטגן של הבטן, אולטראסאונד בטן, בדיקות ספציפיות למחלות חתולים נפוצות ועוד.
    אני ממליצה שתפני לווטרינר המטפל וכך תוכלו להתחיל בבדיקות הנדרשות

בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו