מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגית למצב החצולה שלי.אירנה19/02/2010
לד"ר שלום, החתולה שלי בריטית כבת שנה ורצת. כשלושה חודשים אחרי המלטה ראשונה שלה (הגורים כבר נמכרו). החתולה מאד מאד רזה. היא הייתה קצת רזה תמיד, אבל עכשיו היא נראית ממש רזה באופן חולני: רואים את כל העצמות בולטות, היא שוקלת בסביבות 3 קילו בלבד. (ולחברים שלנו יש חתולה בת חצי שנה ששוקלת 5 קילו) בנוסף לאחרונה מצב הפרווה שלה הורע. יש לה נשירה (רואים שיערות על הריפוד) בעוד שזה לא היה מעולם אפילו בימי קיץ. היא נראית לא טוב. וגם היו לה כמה פעמים של יציאות רכות במיוחד למשך יום-יומיים. הוטרינר ראה אותה בהקשר אחר אבל לא מצא שהיא חולה. אולי צריך לעשות בדיקות? אני לא יודעת אם זה קשור אבל כחודש אחרי ההמלטה היא כבר נכנסה שוב לייחום שלא עבר, היא פשוט שגעה אותנו בצרכות ואף התחילה "לסמן" טרטוריה עם פיפי דבר שגם בכלל לא אופייני לה. בהמלצת וטרינר נתנו לה ללכת לזכר. מאז היא באמת נרגעה ולא משתינה יותר בבית, אבל נראית לא טוב. וגם חזרה עם פצע בצוואר (אולי מהנשיכות של בזכר). אני שמה לה יוד עליו, אבל היא מגרדת אותו והפצע לא עובר כבר שבוע. מה לתת לה לאכול כדי שקצת תעלה? היא אוכלת קבוע Proplan למבוגרים ולגורים. לא רוצה שום אוכל אחר. ניסיתי לתת לה בשר בקר, אבל היא כמעט ולא נוגעת בו. בסך הכל היא חתולה בריאה ומלאת חיים. אבל הרזון הזה ולאחרונה הנשירה והשלשול מדאיגים אותי... במה עוד ניתן להאכיל אותה? היא קבלה טיפול נגד תולעים וחיסונים כרגיל.
סליחה על האורך והבלאגן. מקווה שהתמונה ברורה.:)
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה
ד''ר עדי בן ישר23/02/2010שלום אירנה
לפי התיאור שלך ניתן להעריך כי מדובר באיזשהי בעיה סיסטמית שמשפיעה עליה בכמה מערכות במקביל (מערכת עיכול, עור, ואולי גם מערכת חיסונית). חתולה כזו רצוי שתעבור בדיקות מקיפות החל מספירת דם ובהמשך (לפי צורך) ביוכימיה של הדם, צילום רנטגן של הבטן, אולטראסאונד בטן, בדיקות ספציפיות למחלות חתולים נפוצות ועוד.
אני ממליצה שתפני לווטרינר המטפל וכך תוכלו להתחיל בבדיקות הנדרשות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)