מה לעשות עם החתולה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות עם החתולה?
    דניאל
    02/03/2010

שלום וסליחה על ההודעה הארוכה,

בבנין שלי יש חתולה מקסימה, שבעקרון שייכת לשכנים. בשנתיים האחרונות היא מסתובבת כמעט תמיד בחוץ, בחצר הבנין ומטופלת ככל הנראה ע"י הבעלים המקוריים ("הבעלים") ושאר השכנים מדי פעם.
    תמיד הרשיתי לה להכנס ולנפוש מעט בבית, ובשלושת החודשים האחרונים גם קניתי לה אוכל וארגז חול כדי שאוכל להעניק לה בית חלופי. זאת כיוון שהיא נוהגת להידפק על דלתי וכאמור, הבעלים לא מכניסים אותה כמעט יותר (מאז שנולדה להם ילדה). מאז היא ישנה כאן כמעט כל לילה ולדעתי בלילות שלא הגיעה, ודאי היו לה עיסוקים בחוץ. לא חושבת שהגיעה לבעליה.

הם לא שאלו עליה, הנחתי שנטשו.

לפני כשבוע וחצי גיליתי פצע וקרחת קטנה ליד האוזן. היות שאני לא מורגלת בחתולים ותמיד הנחתי שהיא שמורה איכשהוא - נלחצתי מאד. בתחילה מכך שמדובר בפרעושים, אלרגיה לעקיצה וכדומה ואח"כ מהאפשרות שזו פטריה. רציתי לקחת אותה לוטרינר אך לא הצלחתי להכניסה לכלוב. בשלב הזה ניגשתי לבקש עזרה מהבעלים ולהפתעתי הם אמרו שהם יקחו אותה. גם אמרו שישימו אמפולה נגד פרעושים ושהם שמים לה בד"כ.

מזה כשבוע אני משתדלת לא להכניס אותה הביתה, על מנת שהבעלים אכן יטפלו בה כפי שטענו. לפעמים כשהיא שורטת את הדלת ומייללת אני נשברת, אך לא משאירה אותה לשינת לילה. היום השותפה שלי הוציאה לה את כלי האוכל מאחורי הדלת, וכששבתי - גיליתי שעשתה את צרכיה לידו בחדר המדרגות. נראה לי מוזר.

מיד הלכתי שוב לשכנים וסיפרתי להם על כך. הם לא לקחו אותה לוטרינר, אומרים שזו אלרגיה שקורית לה לפעמים ועוברת לבד, ושב-6 שנים שהיא אצלם מעולם לא עשתה את צרכיה מחוץ לארגז (והרי היא גם עושה אותם בחוץ).
    הפצע לא נראה מתרפא וגם הבחנתי במעט דם על הפרווה הלבנה והיפה שלה, מסביב לו, כנראה מגירוד.

האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת לעזור בריפוי החתולה כל עוד היא גרה בחוץ? האם לסמוך על מה שאמרו בעליה שלא התרגשו כלל מהמראה? עד כמה יכול הפצע להחמיר והאם כל עוד התאבון והאנרגיה שלה לא נפגעו - אפשר להניח שמצבה טוב יחסית?

היות שהבעלים מחשיבים אותה כשלהם (כך עולה מהשיחות שניהלתי איתם) ולמרות שלא נראה שהיא מחשיבה אותם כבעליה - החלטתי לנסות להינתק ממנה ולא לאמצה. הרי היא שייכת למישהו. האם זה צעד נכון?
    לא ברור לי כיצד לנהוג.

בנוסף, האם יתכן שנדבקתי/אדבק מהחתולה בפטרת מהמגע איתה?
    מה עלי לעשות מבחינת חיטוי הבית (ובדיקה אצל רופא לבדיקת התסמינים אצלי)?

ושאלה אחרונה.
    היות שהנחתי שהיא מטופלת נגד פרעושים, נתתי לה להסתובב חופשי בבית על הספות והשמיכות. מספר פעמים גם קפצה על המיטה (בחורף היה קר...), אך לא הרשיתי לה לעשות זאת יותר וכיבסתי המצעים אחרי. כרגע אני לא סובלת מעקיצות, לפחות לא ברמה מציקה שאני יכולה להצביע עליה בוודאות כפרעושים.
    מלבד שאיבת הספות והשמיכות עליהן היא נהגה לרבוץ האם יש עוד פעולת מנע שניתן לעשות? במידה ואכן אסבול מפרעושים - האם אראה אותם?

תודה ,
    דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם החתולה?

הוספת תגובה

• פצע וקרחת

ד''ר עדי בן ישר
    08/03/2010

בחתול שמסתובב בחוץ בדרך כלל מקורם בפטריה. כמובן שלא ניתן לשלול גורמים אחרים כגון אלרגיה, טפילים שונים, פציעה ועוד. כמובן שיתכנו שילובים שונים כגון הקרחה עקב אלרגיה ופטריה ש"התלבשה" על האזור. ניתן לאבחן את הסיבה להתקרחות בבדיקה פשוטה אצל הווטרינר בה לוקחים מגרד מהעור ומסתכלים תחת מיקרוסקופ, ובנוסף לוקחים דגימה לתרבית מיוחדת של פטריות. כנראה שמקור הפצע הוא בגירודים של החתלה ולכן מומלץ לשים לה אמפולה נגד פרעושים ולטפל בסיבת ההתקרחות המקומית.
    זה נכון שכל עוד מצבה טוב יחסית והיא אוכלת ושותה לא צריך להכנס ללחץ, אך אין זה אומר שניתן לדחות את הטיפול במצב לנצח. המצב יכול להתדרדר לדלקת עור מפושטת ואף מסכנת חיים, ולכן רצוי להעיר את תשומת לב בעליה במידה והמצב לא נפתר.
    אכן פטריה הינה מדבקת לבני אדם וניתן לראות לקות עגולה ומגרדת, אך לרוב הדבר נפתר בטיפול מקומי במשחה נגד פטריות.
    ולבסוף, הפעולות בהם נקטת כנגד פרעושים נכונות, אך במידה ואת רואה פרעושים או רואה עקיצות על גופך, ניתן לפנות למדביר שירסס את כלל הבית והחצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו