חול קריסטל מסוכן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חול קריסטל מסוכן?
    טל
    05/03/2010

שלום
    אני ממלא את ארגז הצרכים של החתול שלי בחול קריסטל בערך שנה,שמתי לב שבפרק הזמן שלאחר מלוי המיכל ,האויר מתמלא באבק שאופף את הגבישים ואת סביבת ארגז צרכים...החתול שלי אוהב להיכנס מיד לארגז עם החול הטרי ויוצא משם כמעט תמיד חנוק ומשתעל... הדבר לא היה מדאיג אותי אלמלא גיליתי שישנה מחלה הניקראת סיליקוזיס הנגרמת משאיפת אבק סיליקה[החומר ממנו עשוי החול הקריסטלי..או לפחות כפי שרשום על האריזה] הגורמת למחלת ריאות קשה אצל בני אדם שעובדים בעיקר בתעשיית השיש. מברור באינטרנט לגבי ההרכב המדויק של החול הקריסטלי גיליתי שהוא בעצם ניקרא "סודיום סילקה" ואילו ההרכב שגורם למחלה הוא:Crystalline silicon dioxide לא ברור לי האם הצורה הראשונה מסוכנת כמו השניה אך ברור ששתיהן תרכובות שונות של סיליקה....אשמח לשמוע חוות דעת בנושא ..האם מסוכן לחתול \לבני אדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חול קריסטל מסוכן?

הוספת תגובה

• חול קריסטל

ד''ר עדי בן ישר
    26/03/2010

סיליקון דיאוקסיד הינו חומר המצוי בסביבה באופן טבעי, והינו המרכיב העיקרי במה שנקרא "חול". ישנם שני סוגים של סיליקון דיאוקסיד, וכפי שציינת אחד מהם הינו סיליקון דיאוקסיד קריסטלי. חומר זה הואשם בכך שהינו מסרטן באם נשאף בכמויות גבוהות, אך העדויות לכך עדיין אינן חד משמעיות באדם (דיווח אחד על מחלת נשימה באדם שעבד במפעל לחול קריסטלי), ובספרות הוטרינרית אין דיווחים על מחלות ריאות בחתולים שקושרו לשימוש בחול קריסטלי, למרות שימוש נרחב בחול קריסטלי בארץ ובעולם.
    פרק הזמן הקצר מכניסת חתולך לענן האבק ועד ש"נחנק", מרמז על כך שפחות סביר ומדובר בהתפתחות של מחלה, אלא יותר ברגישות לאבק, זאת במיוחד אם החתול אינו מראה סימני מחלת נשימה (שיעול, נשימה מהירה או מאומצת, הפרשות מהאף) בשאר שעות היום. כדאי לנסות ולהחליף לחול שעושה פחות אבק, או לחלופין לשפוך את החול מנמוך כך שלא יעלה ענן אבק, או פשוט לחכות עד שהענן יתפזר טרם השימוש. אם אתה בוחר להחליף חול, אתה יכול לבחור חול ללא סיליקון דיאוקסיד...
    באם בעיות הנשימה לא קשורות מבחינת זמן דווקא לשאיפת האבק, ולא עוברות עם שינוי חול, או אם החתול מפתח סימני מחלת נשימה- מומלץ לפנות לוטרינר על מנת לאבחן ולטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש חול סילקון

אלון
    27/01/2013

האם יש סוגי חול עם יותר אבק או לחלופין פחות אבק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה מטרידה-

אלון
    29/01/2013

משרד הבריאות, או משרד אחר, מפקח על חול הסילקון או שיש מעקב בראותי כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו