שאלה מטרידה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מטרידה!
    אביטל
    05/03/2010

שלום רב,
    ותודה על הפורום הנפלא!!!

יש לי כלב מסוג פינצ'ר שבערך הוא בגיל בין 14 - 15 שנים.
    בשבוע האחרון הוא נראה חלש במקצת אך עדיין אכל מעט פסטרמה כי את האוכל שלו מסוג "פדיגרי" לא רצה.
    הוא הראה קשיי הליכה אך עדיין יצאתי איתו החוצה ךעשות את צרכיו שאני חייב לציין כי נראו לי מועטים ולא כמו תמיד.
    מהיום בבוקר הוא אינו יכול לעמוד על רגליו וכל הזמן שוכב ואין לו חשק לאכול כלל אך את המים אנו נותנים לו מידי פעם עם מזרק לתוך פיו על מנת שלא יתייבש.
    יש לציין כי בשבוע האחרון יש גם ריח ממנו נראה לי מפיו.
    האם כל מה שציינתי כאן נובע מהזקנה.
    אני חושש לקחת אותו לווטרינר כדי שלא ירדימו אותו אבל מצד שני מאוד מרחם על מצבו שאינו יכול לעמוד על רגליו ופשוט נופל.

אשמח לשמוע את תגובתך המקצועית בעניין מצבו של הכלב!

תודה ובברכת שבת שלום ורק בריאות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה!

הוספת תגובה

• כלב מבוגר

ד''ר עדי בן ישר
    08/03/2010

כלב מבוגר הרבה פעמים מבטא ביתר מצב שלא היה מורגש כמעט בכלב צעיר. הסיבה לכך היא מערכות הגוף שבדרך כלל אינם בשיא תפקודם ולכן בכל בעיה קטנה, הסימנים אותם אנו רואים הינם בעצם הצטברות של כל מיני "מחלות" קטנות שנמצאות בגוף הכלב. כלב שאינו עומד על רגליו ולא מוכן לאכול דורש התייחסות מלאה. ריח רע מהפה יכול להגרם מסיבות שונות החל מאבן שן ושיניים רקובות וכלה בכיבים ברחבי הפה שיכולים להגרם בעקבות כשל של הכליה.
    לכן, מומלץ מאד לקחת את כלבכם לווטרינר שיבדוק את מצבו הכללי, כולל בדיקות דם שיבדקו מצב אנמיה, התייבשות, רמת זיהום בגוף, ערכי כליה וכבד, מצב האלקטרוליטים בגוף ועוד. הווטרינר לא ימליץ להרדים את כלבכם אלא אם כן יראה כי מצבו לא ניתן לטיפול +הכלב סובל. בכל מצב אחר הווטרינר יטפל בכלבכם לשיפור מצבו.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו