מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב,דניאל13/03/2010
שלום,
הייתה לי תוכי מס' שנים מסוג קוניור שמש שמתה השבוע.היא הייתה הדבר הכי יקר לי,ואהבתי אותה מאוד,בכיתי עליה המון וגם כן קברתי אותה. אבא שלי הפתיע אותי ממש באותו היום שהיא מתה עם חתולה מסוג - פרסית הימלאית- כזאת פרוותית,יפהפיה ויקרה.
1.לגבי התוכי: 4 ימים לפני שהיא מתה מצאתי אותה גוססת בכלוב הגדול עם כל התוכים(בהתחלה היא הייתה בכלוב בנפרד בתוך הבית שלי,אבל בגלל שהיא היא הייתה צורחת,והיה לה משעמם אז לפני כשנה שמתי אותה בכלוב גדול שיש לנו מאחורי הבית עם המון זנים של תוכים),לגבי תזונה לא שמרתי עלייה מספיק,וכנראה היא נעשתה חולה מאחד מהתוכים שם (לפי דעתי זה התחיל לה מלפני כ 4 חודשים כי אז היא איבדה את הקול שלה ומאז היא לא יכלה לצרוח יותר).
אז,השבוע הבאתי אותה לבית חולים של חיות שם אמרו שהיא היא מיובשת,חצי ישנה,ודיי רזה.עשו לה אינפיוזיה אם אני לא טועה,ונתנו לי אנטביוטיקה שאני אתן לה.שהיא הגיעה מהוטרינר היא התחילה לאכול המון,וגם למחרת,וכן גם שתתה.ונתתי לה אנטביטיקה פעמיים ביום.ואז שמתי לב שהאנטביוטיקה מחלישה אותה(כך לפחות חשבתי),והיא הייתה נראית על הפנים,ואכלה בקושי.אחרי 4 ימים ככה היא מתה :( . השאלה שלי היא: האם היא מתה מהאנטיביוטיקה? האם זה היה מאוחר מידי להציל אותה ? מה היה כאן לא בסדר ? אם לא הייתי נותנת לה אנטביוטיקה היא הייתה חיה?
2.לגבי החתולה- היא בת 8 חודשים,עם חיסונים והכל. הסוג שלה-פרסית הימלאיה:
ממה להימנע/לא להימנע איתה? לגבי תזונה-מה מומלץ?מה לעשות לגבי הפרווה שמשאירה שיער בכל מקום?האם טוב להוצייא אותה גם לבחוץ(אני מפחדת שלא תברח מבחוץ כי זה אפשרי-ולכן היא רק בבית)-לגבי שיהיה לה טיפה שמש? בנוסף- יש לנו חתולים בחצר- האם יוכלו להסתדר? וגם יש לנו כלבת בולדוג צרפתי כבר שנה,בחצר-שעד לפני שהחתולה הגיע היא הייתה גם קצת בבית,אבל החתולה והכלבה לא מסתדרות והרחקנו בניהם- לכן מה ניתן לעשות לגביהם?
3.שאלה אחרונה וקטנטונת-יש לנו גם תוכי מסוג גאקו-קנינו לא כופתיות השבוע וזה אחרי הרבה זמן.הוא לא אוכל אותם,איך להרגילו לאכול רק את זה ?
תודה מראש על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מחכה לתשובה ולא עונים,למה ?
דניאל24/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל
ד''ר תמר נרקיס25/03/2010שלום דניאל,
הצטערתי לשמוע על מות התוכי. קשה לדעת מה היה הגורם למותה, ולגבי זה כדאי לשוחח עם הוטרינר שטיפל בה. לא סביר שמותה נגרם מהאנטיביוטיקה אלא ככל הנראה מהמחלה שממנה סבלה מלכתחילה.
לגבי החתולה- יש לוודא שהיא מחוסנת ולדאוג לחסן אותה באופן קבוע אצל הוטרינר. מומלץ לתת מזון חתולים יבש מאיכות טובה ללא הגבלת כמות, ולא לתת תוספות מזון ביתי.
מומלץ לטפל נגד פרעושים (יש אמפולות מיוחדות שמפזרים על הפרווה) אחת לחודש.
אם היא משירה הרבה פרווה מומלץ לסרק אותה במסרק מיוחד אחת ליום אם ניתן.
לגבי הוצאת חתול לחצר- יש כאן התלבטות: מצד אחד בחצר יהיה לה הרבה עניין ופעילות אך כמובן שהיציאה לחצר מסכנת אותה בהדבקות במחלות, קרבות ונשיכות מחתולים אחרים, מכוניות עוברות וכו'. את תצטרכי להחליט אם החתולה תהיה חתולת בית בלבד או חתולה שמסתובבת בבית ובחוץ.
יתכן שעם הזמן החתולה והכלבה יתחילו להכיר זו את זו ויסתדרו ביניהן- לשם כך יש להפגיש ביניהן מספר פעמים ביום בהשגחה ובזהירות. יתכן שלעולם לא יקבלו זו את זו וישמרו מרחק אחת מהשניה...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)