מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פציעות חוזרות של החתולנועם אשל08/04/2010
שלום!
יש לי חתול מעורב בן שנתיים, מסורס, מקסים ומתוק ואפשר להגיד גם "בעייתי משהו..."
אני גר בבית קרקע והחתול מבלה את רוב הזמן שלו ביום בחוץ ובלילה הוא בד"כ בבית,
הבעיה מתחילה בזה שיש בחוץ חתול (מסורס) שממש ממש לא אוהב אותו משום מה ודואג להרביץ לו מתי שהוא רק יכול... זה התחיל שהוא היה בן חצי שנה, שלא ידעתי שהחתול רגיש ואחרי כמה ימים מאז שהוא קיבל מכות מהחתול הוא פיתח אבצסט רציני מאוד כתוצאה מזיהום של הפצע, ואחרי ניתוח ארוך ומסובך וטיפול מדהים מהוטרינר הוא החלים, ואחרי כמה חודשים קרה בדיוק אותו הדבר, כרגיל קיבל מכות, ושוב התפתח זיהום, בפעם השניה המצב היה יותר קל כי איתרתי את הפצע מוקדם ואחרי אשפוז קל וטיפול וטרינרי הוא החלים.
חוץ משני המקרים הקשים האלו, התפתח לחתול זיהום בפצעים כמעט חמש פעמים (והוא רק בן שנתיים) ורק בזכות גילוי מוקדם של הפצעים על ידי הצלחנו לחסוך עוד ניתוחים, בעזרת גילוח המקום ע"י הוטרינר וזריקת אנטיביוטיקה, ובמשך 10 ימים בבית אנטיביוטיקה במזרק וחיטוי הפצע במי מלח, פולידין ומשחה "משושת".
מה שאני רוצה לשאול אחרי הסיפור הזה, זה האם המצב הזה טבעי?
שמעתם על סיפור כזה?
היתה לי חתולה שחוץ מהסרטן בגיל 14 לא ראתה וטרינר חוץ מחיסונים, והחתול שלי היום לא מפסיק לבקר אצלו... ( הוא גם הוכש ע"י נחש...)
יש איזה שהוא משהו שאני יכול לעשות כדי שלא יתפתחו הזיהומים האלו? תזונה אחרת, ויטמינים, תטספי מזון? כי אני די בטוח שחתולים יכולים ללכת מכות בלי לראות את הוטרינר אחרי כמה ימים...
האם יכול להיות שזו בעיה במערכת החיסונית והחתול פשוט "חלש" ולא מסוגל לטפל בפצעים שלו לבד?
יכול להיות שיש קשר בין אמפולת אדבנטיג' לבין הזיהומים? בפעמים מהמקרים החתול היה כמה ימים אחרי שנתתי לו את האמפולה... יש מצב שהיא מחלישה את העור?
אני פונה לכאן אחרי שלוטרינר שלי אין מה להגיד.. הוא לא ראה חתול כזה כל הקריירה הוא אומר..
מקווה שאולי תוכלו לעזור לי לעזור לו...
ואל תגידו לי להעיף את החתול המנייאק כי הוא של השכנים אז אי אפשר... :)
המון המון תודה,
נועם וקטנצ'וק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעות חוזרות של החתול
ד''ר תמר נרקיס10/04/2010אבצסים וזיהומים של פצעי נשיכה הם נפוצים מאד בחתולים.
כאשר מחליטים לגדל חתול גם בתוך הבית וגם בחוץ לוקחים את הסיכון של אירועים שונים כגון דריסות, קרבות ונשיכות. הדרך היחידה להימנע מכך היא להחליט להפוך את החתול לחתול בית בלבד. אם עושים החלטה כזו חשוב להפוך את סביבת הבית למועשרת בגירויים לחתול (משחקים, משטחי גירוד, אזור גבוהים שיוכל לקפוץ עליהם וכו') כדי שלא ישתעמם.
כל עוד החתול שלך יוצא החוצה קיים הסיכון לפציעות כאלה- הדבר תלוי באופי שלו ובאופי של החתולים האחרים בשכונה.
אין קשר בין הזיהומים לבית אמפולות נגד פרעושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נועם אשל11/04/2010נאלץ להתמודד עם המצב, לפחות יהיה נעים בבית בלי הפרעושים... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)