האם החתול חולה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם החתול חולה?
    יוסי
    30/04/2010

יש לי חתול כבן 8-9 חודשים מחוסן (קיבל את כל החיסונים בגיל 3 ח') ומעוקר.
    בד"כ פעיל מאוד, אוהב לשחק ולהתרוצץ, מגלה המון אהבה (יותר מחתול ממוצע).
    אתמול אחרי שאכל מהאוכל הקשה (מזון גורים יקר) וליקק מעט יוגורט הקיא. מאוחר
    יותר בערב הקיא שוב. היום בבוקר נראה פחות נמרץ וישנוני. מגיב יותר באיטיות ונראה
    מעט חולה.
    אני בעצמי מסיים שבוע של מחלה עם וירוס. הרבה שיעול וליחה. מעט חום.

א. האם יתכן שנדבק ממני? יש מצבים בהם חתולים נדבקים מאנשים?

ב. האם יתכן שזה מהאוכל. קנינו לו אוכל חדש לאחרונה (מאוד איכותי) עם תאריך תקין. אולי זה מהיוגורט?

ג. האם מומלץ לקחת אותו יש לוטרינר או להמתין עוד יום יומיים לראות איך מתפתח. כפי שעשיתי לעצמי.

ד. בעבר הקיא כשאכל מעט גבינה צהובה. האם יתכן שהוא רגיש למזונות מסויימים? למרות הפעם זה שונה כי הוא נראה חלוש ואדיש מה שלא הופיע במקרים הקודמים.

תודה רבה,
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם החתול חולה?

הוספת תגובה

• חתול מקיא

ד''ר עדי בן ישר
    02/05/2010

בדרך כלל הקאות מרובות מעידות על בעיה כלשהי בגוף אותה יש לאתר. יתכן וההקאות נובעות מקיבה רגיזה או מעי רגיז למזונות מסויימים (כגון מאכלי חלב או מזון מסוג מסויים), יתכן והן נובעות מפתוגן כלשהו המשפיע על מערכת העיכול (לא נפוצה הדבקה בין וירוסים של שיעולים של בני אדם לחתולים), יתכן ומדובר בגוף זר שהחתול בלע, וכמובן שקיימות עוד אפשרויות נוספות.
    במקרה של חתולך, הייתי ממליצה לגשת לווטרינר לבדיקה כיוון שחוץ מההקאות נראה כי החתול אינו חיוני כרגיל והמצב מתחיל להשפיע על שאר גופו.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו