שאלה קשה שמאוד מציקה לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קשה שמאוד מציקה לי
    יולי
    10/05/2010

לחתולה שלי היה גידול עטין לפני כשנתיים, בוצעה הסרה.
    בצילום רנטגן חשד לגרורה (קשר לימפה מוגדל) וכן כנראה גרורה בעין.
    היא עברה ניתוח להסרת העין שלאחריו התדרדרה, כנראה עקב התפרצות נוספת של פנקריאטיטיס
    שהחמירה וגרמה לשלשול דמי. קיבלה מנת פלסמה ומנת דם. אך החלו להופיע קשיי נשימה והריאות לא חימצנו טוב.
    בUS נוזל פלאורלי מועט בריאות. שאלתי היא האם כשל ריאות קשור לפנקריאטטיס חמורה\דימום או לגרורות בריאות ואיך אפשר לדעת? זה כמובן משפיע על הפרוגנוזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קשה שמאוד מציקה לי

הוספת תגובה

• גידולי עטין ופנקראטיטיס

ד''ר תמר נרקיס
    10/05/2010

שלום יולי,

גידולי עטין בחתולות הם גידולים אגרסיביים ופולשניים מאד ובמקרים רבים קיימות גרורות בזמן האבחון.
    גרורות לריאות יכולות בהחלט לגרום לפגיעה ריאתית והתדרדרות מהירה במצב החתולה.
    עם זאת, גם דלקת בלבלב (פנקריאטיטיס) היא מצב שעשוי לגרום להצטברות נוזלים חופשיים בחלל בית החזה ולמצוקה נשימתית אפילו עד כדי מוות. בדלקת לבלב משוחררים למחזור הדם אנזימי עיכול שגורמים להתפתחות דלקות קשות בכלי הדם (ווסקוליטיס) ועקב כך לזליגה של נוזלים מכלי הדם לחללי הגוף.
    לא ניתן לדעת מה בדיוק גרם לכשל הנשימתי של החתולה אבל חשוב להבין שגידולי עטין ממאירים בחתולות, ובוודאי כשכבר יש גרורות לאיברים שונים בגוף, הם מצב קטלני ובעל פרוגנוזה גרועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו