הכלבה שלנו מתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלבה שלנו מתה
    דנה
    23/05/2010

הכלבה שלנו מתה באופן פתאומי, הכל היה ונגמר מהר ואני מחפשת תשובות איך ולמה זה קרה.
    הכלבה היתה בת שנה וחודש. כלבה שמחה אהובה ומפונקת.
    באותו יום אחה''צ עוד יצאנו איתה לחורשה שם שיחקה רצה והכל היה בסדר. שעה אחרי בתי ראתה שהכלבה הקיאהו שהיא לא מרגישה טוב. הסתכלנו עליה בדאגה וחשבנו שהבטן אולי כואבת לה ולכן היא חלשה ולא זזה כמעט. אח''כ ראיתי שהיא הקיאה כנראה דם, מאוחריותר בעלי הגיע ומיד הבהלנו אותה לוטרינר. שם הרופא מיד עשה צילומים ואולטרה סאונד ואמר שיש לה הרבה נוזלים בבטן וחייב לנתח. (הרופא ציין שזה יכול לעלות הרבה כסף אפילו אלפי שקלי) כמובן שהסכמנו.
    דברנו עם הרופא בחצות אחרי הניתוח והוא אמר שהכבד התפוצץ לה והיא אבדה הרבה דם ונתנו לה עירוי ונחכה לבוקר. בבוקר התקשרנו ואמרו לנו שהמצב קשה וכי היה לה דום לב ב4 לפנות בוקר החיו אותה ונתנו לה עירוי והסיכויים לא היו טובים. בשעות הבוקר המאוחרות היא מתה לא שרדה.
    אמרו לנו שייתכן והיא קבלה מכה או אכלה רעל עכברים.
    אני יודעת שמכה היא לא קבלה לגבי רעל אני לא יודעת. היו בחורשה מלא כלבים ואף אחד לא מת.

הכאב גדול ואנחנו לא נרגעים והבן שלי בן 9.5 בוכה וקשה לו.

אשמח לשמוע חוות דעת נוספות ואיך ולמה זה קרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכלבה שלנו מתה

הוספת תגובה

• דימום לחלל הבטן

ד''ר תמר נרקיס
    23/05/2010

הצטערתי לשמוע על מות הכלבה.

לא ברור מתאורך האם נוזל שהוטרינר ראה באולטראסאונד היה נוזל דמי או נוזל מסוג אחר. אם אכן היה מדובר בדימום לחלל הבטן שהתרחש עוד לפני הניתוח, הדבר יכול להיות תוצאה של מספר גורמים. הגורם הראשון הוא בעיה בקרישת הדם. בעייה בקרישת הדם יכולה להיות מולדת, תוצאה של כשל כבדי, או תוצאה למשל של אכילת רעל עכברים. החשיפה לרעל העכברים היא לרוב מספר ימים לפני הופעת הסימנים הקליניים.
    גורמים נוספים לדימום אקוטי לחלל הבטן הם טראומה קשה, או גידול מדמם בחלל הבטן (מצב פחות סביר בכלבה צעירה).
    על מנת לדעת אם יש בעיה בקרישת הדם יש צורך לקחת בדיקת דם לתפקודי קרישה (יתכן שבדיקה כזו נלקחה על ידי הוטרינר).

לצערנו, לא תמיד ניתן לקבוע את סיבת המוות. קיימת אפשרות לשלוח את הגופה לנתיחה לאחר המוות ולפעמים, אך לא תמיד, נתיחה כזו נותנת תשובות לגבי גורם המוות.

אם יש לכם עדיין שאלות, אני מציעה לכם לשוח שוב עם הוטרינר המטפל שמכיר את המקרה הכי טוב.

משתתפת בצערכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו