מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר ברגל הקידמיתהילה01/06/2010
היי הכלב שלי עבר מאורע שבו הוא שבר את 2 העצמות ברגל הקידמית שלו הטא הובהל לויטרינר שטיפל בו וכרגע יש לו גבס לאורך הרגל השאלה שלי היא שהכלב הוא גור בן 8 חודשים וכשמוצאים אותו החוצה הוא מתחיל לרוץ עם הגבס ובבית הוא משתולל וקופץ מהמיטה הפחד שלי זה האם זה מזיק לו בדרך כלשהו אני מפחדת שיקרה נזק חמור יותר הוא רץ על 3 רגלים ומדי פעם סוחב את הרגל הפצועה על הריצפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר סמדר טל02/06/2010כמובן שהשתוללות וריצה אינם הדבר הנכון לעשות כאשר יש שבר וגבס. הגבס מקבע את השבר בכדי שלא תהיה תזוזה של העצמות לאחר תיקון ומיקומן הנכון. הליכה והזזת הרגל הינה פעולה נכונה משום שהמקום זקוק לזרימת דם על מנת להחלים. אולם השתוללות עלולה להביא לתזוזת הגבס או אפילו - חלילה - השבר - ואז יכולים להווצר סיבוכים שונים ועיכוב בהחלמה.
לכן עלייך לדאוג לכך שגורך יימצא ככל האפשר במצב רגוע ואם יש צורך להועץ בוטרינר שלך לגבי אמצעי שמירה של רגיעה מסויימת עד להחלמת השבר. אחד האמצעים הוא תיחום אזור המחיה של הגור למקום קטן וללא מיטות או ספות לקפוץ עליהן ויציאה החוצה רק בעזרת רצועה. במקרים קיצוניים ניתן להשתמש גם בתרופות הרגעה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)