שרטה אותי כלבה ואני חושש לכלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרטה אותי כלבה ואני חושש לכלבת
    רן
    15/06/2010

כלבה של ידידה שלי שרטה אותי (לא עמוק, רק שריטה שהפכה קצת אדומה, לא ירד דם)
    היא הרבה פעמים משחררת אותה ולא רואה לאן היא הולכת ואני לא יודע אם הם בכלל מחסנים אותה..
    בכל מקרה, רציתי לדעת אם אפשר להידבר ככה בכלבת , או במחלות אחרות כלשהן
    ושוב פעם אני מדגיש, שרטה אותי ממש שריטה קטנה, לא ירדם לי.. רק ניהיה אדום איפה שהשריטה

ועוד משהו, אפשר לקבל את החיסון נגד הכלבת גם אם בטוח אין לי כלבת ? מה התופעות לוואי, וכמה הטיפול עולה ?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

רן
    16/06/2010

אם הכלבה לא נגועה בכלבת , אז אין סיכוי להידבקות ? או שהכלבה הייתה חייבת להיות חולה בכדי להדביק אחרים (כלומר שהיא גם אמורה למות תוך 10 ימים)
    או במקרה שהיא רק נשאית, ונשאר לה זמן עד שהמחלה תגיע למוח.. במקרה כזה, עדיין אפשר להידבק בכלבת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת

ד''ר עדי בן ישר
    17/06/2010

מחלת הכלבת מועברת בעיקר בנשיכות כאשר רוק של בע"ח נגוע בא במגע עם רקמת גוף פגועה. הוירוס שחודר לגוף מתחיל לנדוד אל המוח, שם הוא מתרבה. תקופת הדגירה (מרגע ההדבקות ועד הופעת סימני המחלה) יכולה לנוע מ- 10 ימים ועד שנה, תלוי במקום הנשיכה וכמות הנגיף שחדרה. בכל מקרה, בע"ח שכבר מראים סימני מחלה, ימותו תוך 10 ימים.
    במידה והכלבה לא מראה סימני כלבת, ובנוסף לא ננשכה או נחשפה לבעל חיים הנגוע בכלבת, רוב הסיכויים כי אין כל סכנה.
    בכל מקרה במידה ואתה מודאג רצוי להתייעץ עם רופא משפחה

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו