מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוחים לגורהאור17/06/2010
יש לי גורת פקינז בת ארבעה חודשים שהויטרינר שלנו המליץ לנו לעשות לה שני ניתוחים:
1. ניתוח עיקור - לטענתו הריון והמלטה בעתיד יכולים להביא למותה. בנוסף הסיכון בהתפתחות סוגי סרטנים כמו ברחם ובעטינים ואף אמר שיש לעשות זאת בעוד חודש (כשתהיה בת 5 חודשים) לפני הייחום הראשון.
2. ניתוח נוסף שגם המליץ לעשותו הוא ניתוח לדרכי הנשימה (בקונכות של האף ואולי אף קיצור החייך הרך) על מנת שתנשום טוב ושלא יהיה לה נזק בהמשך לריאות ולדרכי הנשימה.
ואמר שרצוי לערוך את שני הניתוחים יחד בכדי למנוע הרדמה כפולה.
ושאלתי היא האם יש אמת בדבריו משום שבבית היא בסה"כ נושמת בסדר עם מעט קול (יש לנו כלב נוסף מגזע צ'ין יפאני שאת נשימותיו לא שומעים) ורק כשהיא משתוללת עם הכלב השני הוא מוצאת החוצה היא רצה ומתנשמת.
אני נורא חוששת מביצוע ניתוחים בכלבה שלי שמן הסתם היא חלק בלתי נפרד מחיינו ואנחנו אוהבים אותה והחשש שאולי הניתוחים האלה מיותרים ויש בהם סכנה לחייה.
אגב האף שלה יחסית לא פחוס נורא כמו שיצא לי לראות בפקינזים אחרים.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים
ד''ר סמדר טל20/06/2010לגבי עיקור- מומלץ ביותר ולפני ייחום ראשון מקטין את הסיכון לדלקות רחם ולגידולי עטין בעתיד. מסכימה לגמרי עם הוטרינר שלכם.
לגבי ניתוח לקיצור חיך ארוך ופתיחת נחיריים מוצרות- באם אכן קיימת בעיה עדיף לפתור אותה בטרם יש סיבוכים והזמן הטוב ביותר הינו לפני גיל שנה באופן כללי. אם הוטרינר שלכם ממליץ על ניתוח שכזה הוא כנראה רואה בעיה או בעיה בהתהוות. הניתוח אינו מסובך מאוד כאשר הכלב צעיר ובריא, ויכול להיות מאוד מסובך בגיל מבוגר יותר.
אם עדיין יש לכם חששות אתם תמיד יכולים לודא עם חוות דעת נוספת שאכן יש צורך בניתוח שכזה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)