כלב עם קריסת כליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב עם קריסת כליות
    רעות
    05/07/2010

שלום,
    יש לי פינצר מעורב ומקסים בן 14 ובשבוע האחרון התבשרנו שהוא סובל מקריסת כליות. לפני כמה חודשים הגענו למרפאה עקב השתנקויות, שהתבררו קקריסת קנה וטופלו באופן מושלם על ידי סטיאורידים וביקור אחת לשבוע אצל הוטרינרית. בכל הביקורים האחרונים נוכחנו לגלות שהכלב יורד 200 גרם בשבוע (משמעותי עבור כלב שמשקלו המקסימלי הגיע ל7 קילו). בדיקת דם מהירה בישרה לנו על קריסת הכליות שנמצאת בשלב מאוד מתקדם. חוסר התיאבון ירד משמעותית בימים האחרונים. אני מנסה לתת לו לאכול כל מה שהוא רק מוכן אבל אני יודעת שיום יגיע, בקרוב מאוד, והוא יסרב למאכלים שתמיד השתוקק להם, ואז איאלץ לגאול אותו מייסוריו.. הוא שותה המון בשל הסטרואים כך שכרגע בעיית הנוזלים לא חלה ואנחנו מעדיפים לשמור על איכות חייו של סנופי ולא לתת לו עירוי יומי.
    שאלתי היא כזו- אף על פי שיש לנו וטרינרית מקסימה ואמינה ביותר, שדיברה איתי ישר ולעניין וגרמה לי להבין שבקרוב אאלץ להרדים אותו מפאת חוסר אכילה, אולי בכל זאת יש תרופות או מאכלים מסויימים שמעוררים תיאבון? אולי אצליח למשוך עוד כמה חודשים בחיו בצורה ראוייה בה הוא לא יסבול מבלי להיפרד ממנו כל כך מהר? סנופי אומנם מבוגר אבל כל כך פעיל, חברותי, נובח, רץ... כל כך קשה להרדים כלב במצבו וחשבתי שאולי קיימות דרכים לטיפול הומני?
    תודה רבה, רעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב עם קריסת כליות

הוספת תגובה

• כשל כליות

ד''ר תמר נרקיס
    06/07/2010

מומלץ לטפל בכשל כליות בעירוי נוזלים (שיכול להיות יומי או שבועי, תלוי בחומרת המחלה ובמצב הכלב), וכן במזון מיוחד שמתאים לכליות.
    קיימות תרופות מעוררות תאבון כגון מיטרזפין (רמרון) שיכולות לעזור לזמן מסויים- התייעצי עם הוטרינרית שלך לגבי אפשרות זו.
    עירוי נוזלים תת עורי הוא טיפול שאתם יכולים, עם הדרכה מצד הוטרינרית, לתת בבית ועשוי מאד לשפר את איכות חייו של הכלב.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך! :)

רעות
    06/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו