חתול מראה סימני מצוקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול מראה סימני מצוקה
    הילה
    19/07/2010

היי,
    לאחרונה עברתי דירה והחתול שלי בן השנה לא הראה סימניי קושי (לא הייתה לו בעיה להתרגל לבית החדש והוא לא המשיך ללכת לבית הישן) אבל לאחר תקופה קצרה הוא התחיל להראות סימנים מוזרים:
    -ישן כמעט כל לילה בחוץ אחרי שבדירה הקודמת היה ישן כל לילה בבית.
    -התחיל לסרוט את הספה כדי למשוך תשומת לב כדי שאני יוציא אותו.
    -נהיה תוקפני בלי שום התרעה מוקדמת (כאילו מרגיש מצוקה מסויימת)

השאלה שלי היא איך להתמודד עם החתול והאם כדאי להכריח אותו להשאר בלילה בדירה למרות שהוא רוצה לצאת החוצה?
    בנוסף האם כדאי להעניש אותו על כך שהוא סורט את הספה או תוקף אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול מראה סימני מצוקה

הוספת תגובה

• חתול עם סימני מצוקה

ד''ר תמר נרקיס
    20/07/2010

אין שום טעם להעניש את החתול. הוא אינו מבין שמדובר בעונש ולא יודע לקשר בין העונש לבין ההתנהגות שלו.
    יתכן שההתנהגות החדשה קשורה למעבר הדירה אך יתכן גם שהיא קשורה לדברים אחרים שהשתנו בבית או אפילו למצב מחלה שגורם לו להיות תוקפני.
    לגבי שריטת הספות: מומלץ לרכוש משטח גירוד מיוחד לחתולים- לעיתים הם עוברים לגרד את המשטח המיוחד במקום את הספות (אך לא תמיד...)
    אם החתול מסתובב באופן רגיל בחוץ אין מניעה לתת לו לישון בחוץ. כמובן שצריך לזכור שבחוץ יש יותר סיכונים כגון קרבות עם חתולים אחרים, פגיעה מרכבים וכו'.
    יתכן שהתוקפנות קשורה למחלה או כאב שגורמים לו לאי נוחות ולתוקפנות, או שמדובר בבעיה התנהגותית. אם מדובר בבעיה התנהגותית, מומלץ לתת לו הרבה תשומת לב, ללטף אותו ולשחק איתו, ולספר לו משחקים וכו'.
    אם הבעיה לא חולפת, מומלץ לפנות לוטרינר שמתמחה בבעיות התנהגות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו