מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה באוזן של כלבהאור28/07/2010
שלום רב,
הכלבה בת שנה ו5 חודשים, מעורבת Padenco וריצ'בק.
בעבר היתה לה המטומה באוזן מה שגרם להתנפחות בחלק יחסית חיצוני של האוזן ולאחר מריחת משחה ונטילת כדורים (לא זוכר בדיוק איזה) הנפיחות ירדה לחלוטין אך נשארה צלקת קשיחה.
לאחרונה שמתי לב שהכלבה מגדרת את אוזנה המון וראיתי שיש לה המון לכלוך באוזן (בתחילה חשבתי שהלכלוך מצטבר ממשחק בחול, אך לאחר שבוע ללא משחק בחול עדיין היתה הצטברות של לכלוך). פניתי לוטרינר שלי שראה כי עור התוף של הכלבה לא קיים ע"פ דבריו ונתן לי חומר לניקוי + הסבר מפורט על איך לנקות את אוזניה וגם טיפות עיניים לשים לכלבה באוזן (?).
הבעיה לא נפתרה ואף החמירה לצערי. כעת, לא רק שהאוזן מייצרת הרבה יותר לכלוך אלא גם מפרישה נוזל שקוף. ההפרשות הן ברמה שהאוזן מלאה בנוזל ואני צריך לנקות אותה פעמיים ביום.
אני אקח אותה לוטרינר, אבל אני לא בטוח שהוא יודע כל כך מה קורה ורציתי לקבל חו"ד שניה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזן חריפה
ד''ר עדי בן ישר29/07/2010לפי תיאורך מדובר בדלקת אוזן שהחריפה מאד. הגורמים לדלקות אוזניים הם רבים: אלרגיה (למזון למשל), טפילים, חיידקים/פטריות, גוף זר (לדוגמא מלען של שיבולת או חרק שחדר לאוזן), טראומה, שינוי הורמונלי (תת-פעילות של בלוטת התריס למשל), הורשה, מבנה האוזן בשילוב תנאי מגורים גידולים שונים, מערכת חיסונית לקויה ועוד. יש לבדוק היטב שוב את האוזן, כנראה שהפעם תחת טשטוש עמוק או הרדמה.
במקרים רבים שמסתבכים, תעלת האוזן מכילה גוף זר, גידול או משקע רב של הפרשות שיש להרחיקן, לפעמים תחת טשטוש או הרדמה. אם מזניחים את הבעיה, הדלקת הכרונית יכולה לגרום להצטלקות וסגירה של תעלת האוזן. במקרים קיצוניים החיה תזדקק לפתרון כירורגי. כמו כן, אם החיה תתגרד ותנער את הראש ללא הרף, כלי דם באוזן יכולים להתפוצץ וגם אז יהיה צורך בתיקון בניתוח.
אני ממליצה לך בחום לדשת בדחיפות לווטרינר על מנת למצוא את הגורם לכל זה ולסלקו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)