מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יורקשייר מקיא דםשלי30/07/2010
יש לי יורקשייר גיזעי בן 7 שנים.
היה תמיד היה בריא, אוכל אוכל יבש לכלבים(פרופלן) ולא יוצא לרחוב (פוחד).
הוא מחוסן כמובן כל החיסונים.
הוא גרגרן, הוא אוהב לאכול כל מה שנופל לילדים.
אנחנו מקפידים שלא יפול.
לרוב כל מה שהוא אוכל שלא האוכל היבש הוא מקיא מיד.
לפני 4 ימים הוא התחיל להקיא ברציפות, קיא שהתחלף בקיא עם המון המון קרישי דם.
הוא התנהג כרגיל, היה רעב כרגיל, גרגרן כרגיל - אבל מקיא דם כל הלילה.
למחרת לקחנו אותו לרופא.
מהר מידי (לטעמי) הוא איבחן דלקת בקיבה על ידי מישוש ונתן לו 2 זריקות של אנטיביוטיקה וצפורל פעמיים ביום במשך שבוע.
הכלב המשיך להקיא עוד כיממה ואז הפסיק.(היה בצום-אוכל על פי עצת הרופא כיום וחצי).
אתמול התחלתי לתת לו מזון כלבים משימורים.
הוא אוכל מעט אך נראה שיש לו כאב בליעה.
הוא לא הקיא.
הבוקר (4ימים אחרי הביקור אצל הרופא) נתתי לו מזון יבש והוא הקיא אותו מיד (ללא דם), אחר כך נתתי לו מזון משימורים שהוא אכל ולא הקיא.
ניכר בעיני שהבעיה היא באיזור דרכי העיכול העליונים-ושת ולא בקיבה!
מחזקת אותי העובדה שהוא לא משלשל/שילשל ואין לו דם בצואה (יש לו צואה רגילה לחלוטין!)
למרות שהוא לא משתעל או נחנק או מכחכך בגרון, יש לו מן עיווית כאב כשהוא בולע מזון יבש.
השאלה שלי האם אנטיביוטיקה צפורל טובה גם במקרים כאלו?
והאם צריך לעשות עוד משהו במיידי או לסיים את האנטיביוטיקה ולפנות לחוות דעת נוספת?
לתשובתכם אודה מאש
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה לעומת פליטה
ד''ר עדי בן ישר31/07/2010מבחינים בין הקאה (הוצאת מזון מאיזור הקיבה) לבין פליטה (הוצאת מזון לא מעוכל, מהוושט) קודם כל ע"י תיאור של צורת ההקאה/הפליטה. במידה והמקרה כלל תנועות בטן מקדימות, קולות רשרוש של נוזלים, קיא עם מזון חצי מעוכל או ללא מזון כלל, בדרך כלל מדובר בהקאה והבעיה היא בקיבה או בדרכי העיכול הממשיכות אותה. במידה והמקרה קורה סמוך לאכילה, ללא תנועות בטן מקדימות אלא רק פתיחת פה והוצאת מזון לא מעוכל, בדרך כלל מדובר בפליטה.
אינני יודעת מהי הבעיה ולכן לא אדע האם האנטיביוטיקה צפורל יכולה להועיל או לא. בכל מקרה, אין להפסיק את מתן האנטיביוטיקה באמצע, אלא יש לסיימה עד סופה!
אני ממליצה לך לחזור לווטרינר המטפל ולספר לו את התגלגלות העיניינים מהביקור הקודם. הווטרינר יערוך סדרה של בדיקות הכוללת בדיקות דם, צילום בית חזה ובטן, ועוד (לפי הבדיקה הפיזיקאלית וממצאי הבדיקות הקודמות).
יש לספר לווטרינר את היסטוריית החיסונים המלאה שכן פליטה יכולה להיגרם, בין השאר, מתולעת פארק שהתיישבה בוושט. סיבות אחרות לפליטה יכולות להיות גוף זר, גידול, ועוד.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)