כלבה לקראת המלטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבה לקראת המלטה
    ת
    12/08/2010

שלום
    יש לי כלבה מגזע שפיץ יפני שעברה 2 הריונות מהכלב השני שלי שגם הוא מאותו הסוג.
    מכיוון ואני יודעת שהריונות מתישים את הכלבה ולא בריאים לה, שמרתי עליה בייחום האחרון.
    לצערי הרב הייתה שניה אחת שלא הסתכלתי והזכר עלה עליה.

הכלבה עכשיו לקראת המלטה, ואני מאוד מפחדת שיקרה לה משהו.
    קניתי לה אוכל של גורים, כי אני יודעת שזה מומלץ לכלבות בהיריון.
    השאלה שלי היא - מה עוד אפשר לתת לה מעבר למזון של גורים? האם יש עוד תוספים\ סוג של מזון (בשר וכאלה) שניתן לתת לה על מנת לחזק אותה ולשמור עליה? ואם כן, האם תוספים כאלה דורשים מרשם מוטרינר?

ועוד שאלה, האם יש אפשרות לתת לגורים תחליף חלב כמה ימים לאחר ההמלטה, על מנת להקל על הכלבה את העומס?

אני אשמח לקבל תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבה לקראת המלטה

הוספת תגובה

• כלבה לקראת המלטה

ד''ר עדי בן ישר
    13/08/2010

בשבועיים שלושה לפני ההמלטה כדאי להתחיל לתת לכלבה מזון עשיר יותר (מזון גורים, כפי שאת נותנת) כיוון שבזמן זה הגורים גדלים מאוד והדרישות האנרגטיות של הכלבה גבוהות יותר.

בכלבות קטנות אף ממליצים על תוספת סידן כשבועיים לפני המלטה. את המזון העשיר יש להמשיך לתת גם כל זמן ההנקה, כיוון שגם אז, עקב יצור החלב הדרישות האנרגטיות גבוהות יותר ממה שהמזון הרגיל יכול לספק.

לא הייתי ממליצה לתת לגורים תחליף חלב לאחר ההמלטה מסיבות רבות. ראשית, החלב הראשון של האם (הנקרא קולוסטרום) מכיל נוגדנים וחלבונים שונים להם זקוקים הגורים. בנוסף, אי יניקה מהאם תקשה עליה להניק לאחר הפסקה של מספר ימים ולפעמים אף זה יהיה בלתי אפשרי

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו