מה עלול לקרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עלול לקרות
    ענבר
    18/08/2010

שלום רב. יש לנו חצר גדולה וחתולים (לא שלנו אלא חתולים עוברי אורח שלעיתים נמצאים וממשיכים). היום בבוקר הבחנתי על הדשא משהו שנראה כמו קיא, ככל הנראה זה של אחד החתולים (כלב אין בחצר והיא סגורה כך שלא סביר שנכנס כלב). הבן שלי הקטן, בן שנה ו - 8 חודשים, הסתובב בחצר ולפתע הבחנתי בקיא, אין לי מושג אם נגע שם או לא, לא ראיתי עליו קיא, ידיו לא היו מלוכלכות ולא פיו למרות שקשה לדעת אם נגע רק קצת או לא....

1. במידה ואכן נגע קצת ושם בפה, והחיה שהקיאה חולה באיזהשהוא אנטרווירוס או בקטריה כלשהיא, תוך כמה זמן אני אמורה לראות תסמינים אצל הקטנצ'יק?
    2. מהם זיהומי המעי הנפוצים בחיות בית והאם אנחנו נדבקים בהם גם?
    3. כמה ימים צריכים לעבור בסבירות הגיונית כדי שאניח שהוא לא נדבק בשום דבר?

תודה תודה.
    מודאגת.

ענבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עלול לקרות

הוספת תגובה

• הדבקה מחתול

ד''ר עדי בן ישר
    18/08/2010

קיימים מעט מאד זיהומי מעי זואונוטיים (=העוברים בין החיה לאדם) בחתולים. לרוב, במידה ומדובר בהקאה חד פעמית, מדובר בכדור פרווה אותו ניסה להוציא החתול.
    עם זאת, אין אני יודעת תוך כמה זמן תראי סימנים בילדך ומהם במידה והמחלה אכן מסוכנת לו. לכן, אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא ילדים אשר יוכל לייעץ לך מה לעשות ואחר אילו סימנים לעקוב

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו