שאלה חשובה בהעברת מחלות מכלבים לבני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה בהעברת מחלות מכלבים לבני
    עדי
    18/08/2010

אדם. קראתי מאמרים של וטרירנים באינטרנט, ועדיין לא מצאתי בהם את התשובה- האם מחלת הצהבת עוברת מכלבים לבני אדם?
    אני מעוניינת להתנדב בעמותה וכבר קראתי בכמה עמותות שיש בהן כלבים שצריכיםשלוקים ב"מחלת כבד" וצריך לקבל כדורים לכל חייהם ואני חווששת כי מדובר בצהבת. ואם לא, אז בכל אופן אני חוששת מהמחלה... לפי מה שקראתי המחלה יכולה לעבור ברוק, וכלבים מלקקים ומריירים המון.
    אז, מסוכן לבני אדם או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זואונוזות

ד''ר עדי בן ישר
    19/08/2010

הינן שמן של המחלות העוברות מחיות לבני אדם. צהבת אינה מחלה אלא תסמין של מחלה שיכול להעיד על פגיעה בכבד, בפירוק הדם, בדרכי המרה ועוד. קיים חיידק אחד הפוגע בכבד והינו זואונוטי ושמו "לפטוספירה". באופן עקרוני, כלבים שמחוסנים כל שנה בחיסון המשושה, לא אמורים ללקות במחלה זו שכן היא אחד המרכיבים במשושה. אין הדבר בטוח ב-100 האחוזים שכן לעתים החיסון אינו יעיל לגמרי ולעיתים הכלב חלה עוד לפני קבלת החיסון ונושא את החיידק.
    החיידק מסוכן לבני אדם, ויש להיזהר עם כלבים חשודים ולהתעסק בהם בכפפות בלבד

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו