צריכה עזרה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה!
    דליה
    23/08/2010

חתול שלי בן שנתיים, מסורס, התחיל לאחרונה לרדוף אחרי הזנב שלו ולנשוך אותו. הוא כבר תלש פרווה בקצה הזנב בשטח של 4 ס"מ בערך, כך שרואים את עורו. הוא לא עושה את זה כל הזמן, במהלך היום פתאום מתחיל להתרוצץ בבית, העור על העורף שלו מתחיל לזוז (רואים תיקים כאלה), כאילו הוא מתעצבן, ואז הוא מתחיל לנשוך את הזנב... אין לו פצעים, רק תלש את הפרווה. האם זה סימן לתולעים או פרושים? כי אין שום סימן ויזואלי לכך. הבאתי לו בכל אופן אמפולה נגד פרושים ואעשה זריקה נגד תולעים אבל יכול להיות שזו תופעה נוירוטית? מה זה יכול להיות? איך ניתן לטפל בזה?
    בעייתי להביא אותו למרפאה כי הוא ממש פחדן, יכול לנשוך ולשרוט..
    תעזרו לי בבקשה!!!

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר תמר נרקיס
    24/08/2010

ההתנהגות שאת מתארת יכולה להיות תוצאה של בעיה נוירולוגית (עצבית), או תוצאה של בעייה התנהגותית. האם לחתול יש משחקים וגירויים בבית? אם לא, יתכן שהןא מתנהג כך מתוך שעמום. אפשרות נוספת היא שהוא לא מרגיש את זנבו או שיש לו גירוי עצבי אחר שגורם להתנהגות הזו. אני מציעה לך בכל זאת לגשת איתו לבדיקה אצל וטרינר. אפשרות נוספת היא לצלם בוידאו את החתול כשהוא מתנהג כך ולהראות לוטרינר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו