דלקת עיניים חוזרת אצל גור חתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת עיניים חוזרת אצל גור חתולים
    עדי
    29/08/2010

שלום,
    לפני כחודשיים אספתי מהרחוב חתול בן חודשיים, לאחר שלקחתי אותו לווטרינר, גיליתי שהוא חולה ויש לו דלקת בעיניים וטיפלתי בו באנטיביוטיקה וטיפות עיניים פנימיקסין. דלקות העיניים הופיעה שוב לאחר כשבוע ונתתי לו שוב את הטיפות.
    לפני שבוע העברתי את החתול לדירה של חבר מכיוון ואני עוברת דירה ולא רוצה שהוא יבהל מהבלאגן, וכיום לאחר מכן הוא התחיל להיות פאסיבי, הרבה לישון ונראה שהוא חולה, לפני יומיים (חודשיים לאחר מכן) שוב יש לו בעיה בעיניים, לדעתי קצת שונה מהפעם הקודמת, הוא ממצמץ הרבה ובקושי פותח את העין, שמתי לו שוב טיפות ואין שיפור, במהלך החודשיים האלה הטיפות היו בקירור ואני מפחדת שדוקא הטיפות הקרות גרמו לנזק, אני לא רואה שיפור בעיניים,
    יכול להיות שזה בגלל לחץ מהדירה החדשה? יש דרך לעזור לו חוץ מללכת לוטרינר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקות עיניים חוזרות בגורי חתולים

ד''ר עדי בן ישר
    31/08/2010

יכולות להיות מפני שהטיפות אותן שמים בעיני החתול אינן מתאימות - הן מסיבה שהחיידקים בדלקת אינם מגיבים לאנטיביוטיקה מסוג זה, או מהסיבה שהדלקת היא ויראלית וטיפות אנטיביוטיות לא יכולות לעזור (במקרה כזה מחכים שמערכת החיסון תהיה חזקה דיה כדי להתמודד עם זיהומים אלו). יתכן גם שהדלקות החוזרות נובעות מסיבה ראשונית כלשהי כגון ריסים השורטים את העין, גוף זר בעין ועוד. עליך לגשת לווטרינר על מנת שיוכל לבחון את העין ולהחליט על טיפול המשך

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו