מה קרה לכלבה שלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קרה לכלבה שלי?
    ענבל
    31/08/2010

שלום ד"ר,
    אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין מה קרה לכלבתנו האהובה בת ה-6.
    ביום רביעי שמתי לב שהכלבה לא מתנהגת כרגיל, הזנב שלה היה למטה והיא לא באה אלי כשקראתי בשמה. הרמתי אותה והיא הצליחה ללכת אבל סרבה לאכול ולשתות.
    בשבוע האחרון הנביחות שלה השתנו והיא הקיאה מדי פעם. לא חששתי כי הוטרינר אמר שכלבים מקיאים וזה לא נורא.
    היא כל הזמן ניסתה להקיא אבל לא יצא לה כלום. מעין שיעול שכזה.
    ביום חמישי הורי שמו לב שהיא הולכת עקום, למרות זאת היא חזרה מהטיול שמחה ומאושרת וקישקשה בזנב ואפילו ניגשה לקערת האוכל שלה.
    נתתי לה לאכול ושמתי לה שהיא אוכלת רק בצד שמאל של הפה.
    טסנו לוטרינר שאיבחן אירוע מוחי קל. היא קיבלה סטרואידים, נוזלים, זריקות בי 12 ואנטיביוטיקה כיי בנוסף היה לה חום.
    חזרנו הביתה והיה נדמה שהיא מרגישה טוב יותר. היא קשקשה בזנב וגם רצה קצת ונבחה.
    הלכנו לישון, והיא נרדמה לה בשלווה בחדרי.
    אבל ב-4 וחצי לפנות בוקר קמתי כי שמעתי אותה שוב עושה קולות הקאה ובנוסף כל הפה שלה הזיל רוק וריר שממש הרטיבו לה את הרגלים.
    הגענו לוטרינר שאיבחן כי בנוסךף לאירוע המוחי שעברה יש לה גם שעלת, הוא שנתן לה 7 זריקות אין לי מושג של מה והשאיר אותה להשגחה עד 1 בצוהריים.
    כמובן שלא נתנו לה להישאר בכלוב לבד עד 1 ובאנו בבוקר להיות איתה.
    הפה שלה היה נעול לא הצלחתי לפתוח לה אותו כי רציתי להוציא לה את חתיכות החיתול שהיו בכלוב והיא קרעה אותן.
    עוצמת הריור נחלשה, וגם החרחורים פסקו, היא זהתה אותנו ואפילו קשקשה בזנב.
    הוצאנו אותה מהכלוב והינו איתה בחוץ עד 1 בצהריים.
    היא התקשתה בהליכה אך הצליחה ללכת בכוחות עצמה ולעשות פיפי לבד, היא אפילו ניסתה לברוח מהמרפאה והלכה לאיטה לכיוון המדרגות כמו שהיא תמיד עושה.
    ישבתי על הריצפה והיא טיפסה עלי כמו שהיא עושה בבית, פרסתי לה סדין והיא עלתה עליו וניסתה לסדרו. הגיע חתול והיא באה להריח אותו.
    אנחנו כבני משפחתה ראינו שקשה לה אך גם הבחנו בהטבה.
    לקראת 1 אבי הגיעה, היא זיהתה אותו מיד, ניגשה אליו וקישקשה בזנב.
    היא התחילה גם להסתובב קצת במעגלים, אבל הצליחה למצוא פינה להתכרבל ולנוח.
    מכאן הכל הסתבך:
    נאלצתי להפר את מנוחתה כי הוטרינר נתן לה שוב תרופות (המון זריקות.) לקחתי אותה לכיוון האוטו ושמתי לב שהחירחורים חזרו.
    מהרגע שהגענו הביתה היא איבדה אורינטציה, לא ידעה איפה היא נמצאת. היא הלכה כמה צעדים, הניחה את הראש ואחרי כמה שניות קמה שוב הלכה מס' צעדים הניחה את הראש וחוזר חלילה.
    ראיתי שאין הטבה והתקשרתי לוטרינר, הוא אמר שזה כנראה בגלל התרופות והמליץ לתת לה ואבן 10 מ"ג (שקלה 10 ק"ג.) גם יום לפני היא קיבלה ואבן ולא ארע לה כלום. כ-5 דקות לאחר מתן הואבן היא פתאום התעוותה ונפחה את נשמתה.
    אינני מבינה מה קרה? עד 1 הכל היה בסדר ולאחר מתן התרופות הדרדר המצב.
    עיזרו לי להבין מה קרה, חוסר הידיעה לא מרפה ממני.
    בבקשה מכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קרה לכלבה שלי?

הוספת תגובה

• שלום ענבל

ד''ר עדי בן ישר
    01/09/2010

ראשית, אני משתתפת בצערך ומקווה שתקופת האבל שלך תעבור בקלות

קשה לקבוע מסיפורך מה קרה לכלבתך האהובה. קיימים תרחישם רבים כגון אירוע מוחי, קרישי דם בכל הגוף, גידול, זיהום אגרסיבי ועוד ועוד, היכולים להתאים למקרה. ניתן לבקש מהווטרינר את תוצאות בדיקות הדם שנעשו ופיענוחם, וכמו כן צילומי רנטגן, אולטראסאונד וכל דבר אחר שנעשה במהלך האשפוז.
    ניתן לשלוח את גופתה של כלבתכם לנתיחה על מנת לקבל סיבה וודאית לסיבת מותה

הצטערתי לשמוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו