שעלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת
    קרן
    05/09/2010

שלום לכן,
    הכלב שלי משתעל כבר כשבוע לפני ארבעה ימים הייתי איתו אצל הוטרינר שחשבה שככל הנראה מדובר בשעלת ונתנה לו דוקסילין 100 מ"ג שניים וחצי כדורים כל ערב אחרי ארוחת ערב (משקלו 25 ק"ג). כבר כארבעה ימים שהוא לוקח את הכדורים ונראה לי שהטיפול לא עוזר כלל - נשימותיו מהירות ושטחיות, נשמע שהריאות שלו עמוסות בליחה ואינו מראה סימני שיפור.

מה ניתן לעשות על מנת לשפר את מצבו?
    תודה,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת

הוספת תגובה

• שעלת

ד''ר תמר נרקיס
    06/09/2010

אם מצבו של הכלב אינו משתפר יש לחזור לוטרינר ולבצע צילומי רנטגן לריאות.
    יתכן שמדובר בשעלת ויש צורך במספר ימי טיפול נוספים עד שתראו שיפור במצבו, אך אם אתם חושבים שהכלב סובל יש לחזור לוטרינר להמשך איבחון.
    ישנם מקרים של שעלת המכלאות שמתדרדרים לכדי דלקת ריאות ודורשים טיפול יותר אגרסיבי (כולל אנטיביוטיקה לוריד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה נוספת...

קרן
    07/09/2010

שלום תמר,
    תודה על תשובתך.

עשינו צילום ריאות ובדיקות דם. צילום הרנטגן הראה שקורה משהו בריאות הוטרינר לא יכל להחליט באם מדובר בסרטן או דלקת ריאות. לכן בצעו בדיקות שנמצאו תקינות או מחוץ לנורמה ול אך לא משמעותי, למעט בדיקת פוטסיום שנמצאה גבוהה מאד.

לכן הפנו אותנו לאונקולוג. הוטרינר הסביר שככל הנראה מדובר במוקדים בריאות לסרטן מפושט שהחל במקום אחר.

שאלתי, האם יש מחלה נוספת שאולי פוספסה שיכולה לתת תוצאות רנטגן דומות?

שוב תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו