מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירודים עד זוב דםמעוז11/09/2010
שלום לכולם
יש לנו כלב מעורב (אבא לברדור אמא גולדן עם זאב לבן )בשם סם בן 7 חודשים לאחרונה בשבועיים האחרונים סם התחיל לגרד וללקק את הזנב במרכז את בסיס הזנב עד שיצאו לו פצעונים .
לאחר בדיקה מצאתי שני פרעושים שהוצאתי אותם וישר מקלחת עם שמפו כלבים ולאחר ייבוש של כמה שעות , טיפות פרונטליין בעורף ומעל בסיס הזנב .
אולם למחרת הגירודים בזנב עצמו הגיעו עד דם .
סם מלקק ומכרסם את הזנב וזה כבר בכמה מקומות ופוצע את עצמו מאוד וזה מתסכל אותנוניסינו כמה משחות חשבנו אולי פטריה אך עדיין לא עוזר .
נכון ידוע לי שאני צריך לגשת לוטרינר אך אין לי אפשרות כלכלית כרגע וזה מטריף אותי לראות אותו פוצע את עצמו ובבוקר לראות דם על הסדין שלו בבקשה עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בבסיס הזנב
ד''ר תמר נרקיס13/09/2010גירוד בבסיס הזנב בהחלט יכול להיות תוצאה של אלרגיה לפרעושים. עם זאת, יתכן שמדובר בבעיות אחרות כמו בעיות באזור האנוס והשקים האנאלים.
גם אם כרגע אין לכלב פרעושים, אם הוא אלרגי אליהם, מספיק שיעלה עליו פרעוש אחד לזמן קצר כדי להתחיל תגובה אלרגית וגירוד קשה.
בנוסף, עצם הגירוד יכול לגרום לגירוי והחמרת הפצע וכתוצאה מכך עוד גירוד, ויש צורך "לשבור" את מעגל הגירוד. יתכן שהפצע שאתה מתאר הוא hot spot- פצע שנוצר כתוצאה מגירוד ולרוב אינו חולף ללא טיפול תרופתי.
אתם חייבים לגשת לוטרינר שיבדוק את הכלב ויתן טיפול רפואי. יתכן שהכלב זקוק לטיפול אנטיביוטי ואולי גם לטיפול בסטרואידים.
בינתיים אפשר לשים לכלב קולר אליזבתני (קולר פלסטיק כדי למנוע ממנו להתגרד) ולטפל בו באמפולות נגד פרעושים אחת לשבועיים-שלושה. יש לחכות לפחות יומיים בין מקלחת לאמפולה (עדיף לשים את האמפולה יומיים לאחר המקלחת, ולא לשטוף את הכלב כיומיים אחרי ששמתם אמפולה).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגירודים עד זוב דם
מעוז13/09/2010תודה על התשובה רק רציתי לתקן אני לא רוחץ אחיי מתן האמפולה רק יום יומיים לפני שאני שם עליו את האמפולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)