לחוצה מאוד מאוד מאוד בקשר לכלבת!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחוצה מאוד מאוד מאוד בקשר לכלבת!!!
    ממש ממש לחוצה
    22/09/2010

שלום, יש לי שכנה שמאכילה כל לילה את החתולים ברחוב שלנו. אני כרגע מחליפה אותה. כל לילה אני יורדת והחתולים כבר מכירים אותי ונצמדים אליי ומתחככים בי. לילה אחד ישבתי על המדרכה בזמן שהם אכלו ואז הרגשתי שמשהו מגרד לי את היד. הבנתי שזו היתה אחת החתולות, אני לא יודעת אם זה היה עם השיניים או עם הציפורניים. בכל מקרה, לא ירד לי דם. היתה לי רק שריטה ממש ממש קטנה ולבנה שבבוקר כבר אי אפשר היה לראות. יום או יומיים אחרי זה באתי עם האוכל והחתולים הסתובבו בין הרגליים שלי ואז פתאום הרגשתי דקירה ברגל. אחרי שחזרתי הביתה ראיתי נקודה קטנה אדומה ברגל, ממנה יצא מעט דם. שטפתי את המקום עם מים מורתחים שהמסתי בהם מלח גס ואח"כ שטפתי עם מים וסבון. אני לא יודעת אם זו היתה שן שננעצה בי או ציפורן.
    אני ממש ממש מפחדת שנדבקתי בכלבת ויותר מפחיד אותי שיום אחרי שזה קרה, חברה שתתה מהבקבוק שאני שתיתי ממנו.
    רציתי לדעת אם יש טעם ללכת יומיים אחרי למשרד הבריאות כדי לקבל חיסון או מה שלא יחליטו לעשות איתי שם.
    דבר שני, אם נדבקתי ואני נושאת את הנגיף, יכול להיות שחברה שלי נדבקה ממני בגלל ששתתה מאותו בקבוק?
    בבקשה בבקשה תענו לי, אני ממש ממש לחוצה!!!
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כלבת

ד''ר עדי בן ישר
    23/09/2010

מחלת הכלבת מועברת בעיקר בנשיכות כאשר רוק של בע"ח נגוע בא במגע עם רקמת גוף פגועה.
    במידה והחתולים לא מראים סימני כלבת (בשלבים הראשונים של המחלה יופיעו סימנים של חוסר מנוחה, ריור, הקאות ושינוי התנהגות של בע"ח. לאחר מכן, הסימנים מתחזקים – בע"ח הופך לתוקפן (תוקף בע"ח, בני אדם ואף חפצים דוממים), מילל, מופיע ריר קצפי, נע למרחקים ללא מטרה, פוחד ממים, קולות הנביחה משתנים (בגלל שיתוק שרירים באזור בית הבליעה) ומופיעות עוויתות), רוב הסיכויים כי אין כל סכנה.
    בכל מקרה במידה ואת מודאגת רצוי להתייעץ עם רופא משפחה

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו