כלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבת
    אלי
    22/09/2010

הכלב שלי יצא מהבית וחזר לאחר שעתיים, כששיער אוזנו נתלש בחלקו ועל הקולר סימני שיניים, הכלב היה נסער וליטפתי אותו באזור בפגוע להרגיעו. הרגשתי לחות במגע שיתכן וזה רוק של בעל החיים שפגע בו. שטפתי את היד. הכלב שלי מחוסן בצורה סדירה כל שנה. האם קיים סיכון לי היות ויתכן ונגעתי ברוק של החייה שפגעה בו במידה ויש לה כלבת
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבת

הוספת תגובה

• כלבת

ד''ר עדי בן ישר
    23/09/2010

מחלת הכלבת מועברת בעיקר בנשיכות כאשר רוק של בע"ח נגוע בא במגע עם רקמת גוף פגועה. הוירוס שחודר לגוף מתחיל לנדוד אל המוח, שם הוא מתרבה. תקופת הדגירה (מרגע ההדבקות ועד הופעת סימני המחלה) יכולה לנוע מ- 10 ימים ועד שנה, תלוי במקום הנשיכה וכמות הנגיף שחדרה.
    בע"ח שכבר מראים סימני מחלה, ימותו תוך 10 ימים ולכן יש לשים בהסגר של 10 ימים חיות החשודות לנגועות.
    במידה וכלבך לא מראה סימני כלבת, רוב הסיכויים כי אין כל סכנה., אך בכל מקרה במידה רצוי להתייעץ עם רופא משפחה לגבי חיסונים עבורך

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אלי
    24/09/2010

ברור לי שלכלב לא צפוייה סכנה היות והוא מחוסן, השאלה שלי היתה אם נגעתי ברוק של החיה שתקפה את הכלב שלי, אני נתון בסכנת הידבקות וצריך להתחסן, לא היו לי פצעים ושריטת ביד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת

ד''ר תמר נרקיס
    26/09/2010

אם חלילה הכלב התוקף היה נגוע בכלבת קיים סיכוי נמוך להדבקות. אמנם הסיכוי לכך נמוך, אך אם יש ספק אני ממליצה לך לגשת לרופא משפחה או למשרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו