מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרכים על הספה.שלו25/09/2010
אימצתי חתולה לפני כארבעה חודשים, ומהרגע הראשון שהחתולה נכנסה הביתה היא עשתה צרכים אך ורק בארגז החול שלה לפני כשבועיים הבחנתי שהחתולה נכנסת כל כמה דקות לשרותים (שלה) ויוצאת לאחר מספר דקות לפעמים אפילו מבלי לתת שתן (אני בודקת בארגז) מניסיוני הרב בגידול בע''ח הנחתי כי מדובר בדלקת בדרכי השתן, הלכתי לוטרינר אשר נתן אנטיביוטיקה, לאחר מאמצים רבים סיימנו את הטיפול ורק בימים האחרונים נראה כי החתולה לא נכנסת בתדירות גבוהה מדי לשרותים, אך מהרגע הראשון (של גילוי הדלקת) החתולה החלה להשתין בכל מקום בבית, על הספה בעיקר אך גם על המיטה, כריות וכו', אני כבר ממש מיואשת בכל פעם שאני חוזרת הביתה אני מוצאת כמה כתמים של שתן ואפילו פעם אחת צואה על הספא, יתכן ומדובר בבעיה התנהגותית ולא רפואית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכים על הספה
ד''ר תמר נרקיס27/09/2010ראשית, חשוב לבדוק אם הדלקת בשתן אכן חלפה עם הטיפול האנטיביוטי. לשם כך יש לבצע בדיקת שתן. בנוסף, מומלץ לבצע צילום או אולטראסאונד לשלפוחית השתן כדי לשלול אבנים בשלפוחית.
אם הוטרינר ישלול דלקת או כל בעיה רפואית אחרת שיכולה לגרום למתן צרכים מחוץ לארגז, אז יתכן שמדובר בבעיה התנהגותית. יתכן שלחתולה יש זיכרון לא נעים מהארגז מכיוון שהיא חשה שם כאב בזמן הדלקת. אפשר לנסות להזיז את הארגז למקום אחר, להחליף ארגז או להחליף חול. יש דרכים נוספות להתמודד עם בעיה התנהגותית של מתן צרכים מחוץ לארגז.
שוב, חשוב מאד לברר אם הדלקת חלפה לגמרי ואם לא אז להמשיך טיפול. יתכן שצריך להחליף אנטיביוטיקה או לשלוח את השתן לתרבית ולהתאים אנטיביוטיקה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)